Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke fotorecept

zuzkabluzka - fotkazuzkabluzka, 16. októbra 2013

Jednoducha a rychla priprava, prekvapivy vysledok. Celkom prijemna zmena klasickych masovych fasiriek, namiesto smazenia som zvolila pecenie. Kyselkava chut paradajkovej omacky sa vyborne hodi k trocha nasladlej chuti hrasku. Posudte sami :)

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
70 g
1 ks
30 g (parmigiano)
podľa chuti
podľa potreby
Paradajková omáčka:
1 ks
1 strúčik
1 ks alebo talianske paradajky drtene

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrazeny hrasok povarime asi 10 minut, scedime a nechame vychladnut, potom ho dame do mixera, kde pridame aj chlebovu striedku, vajce, struhany syr. Ochutime nastruhanou citronovou korou a osolime. Vsetko dobre rozmixujeme na zelenu hmotu. :)

    Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hraskovu hmotu privedieme do spravnej konzistencie, ak je husta, pridame vajce, ak sa nam naopak zda riedka, mozme pridat este chlebovu striedku, alebo syr. Pripravime struhanku na obalovanie.

    Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz rucne vypracujeme hraskove gulicky, ktore obalime v struhanke.

    Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech vystelieme papierom, kazdu gulicku potom mierne stlacime, aby sa podobali na fasirky, pokvapkame olivovym olejom a dame upiect do zlatova na 180°. Ja ich pocas pecenia otocim a znova trochu pokvapkam olivovym olejom.

    Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitym si pripravime aj paradajkovu salsu. Na olivovy olej dame spenit cibulu a cesnak, pridame passatu, olupane paradajky, alebo pretlak...skratka nieco paradajkove a povarime, kym nam salsa nezhustne. Ochutime, mozme pridat bazalkove listy. Nakoniec len dame salsu na vacsi tanier a pridame upecene fasirky.

    Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyborne su so zemiakovou kasou, alebo s cerstvym chlebom. :)

    Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Jej, mne by stačili tie placky-fašírky aj bez omáčky. A ešte by som do nich pridala hrašku na zahustenie, tam by sa hodila, lebo ju nevyužívam. Dajú sa robiť aj z konzervovaného hrachu, nebude z toho kaša?
veľmi sa mi tieto zelené fašírky páčia, ukladám si ich na vyskúšanie