Hovädzie mäso
Hovädzina s glazovanou mrkvou
Autor receptu: redakcia
Postup- Hovädziu nožinu očistíme od blán,
nasolíme, okoreníme a polejeme olejom. Koreniny poriadne vmasírujeme
a mäso na pekáči podlejeme vývarom. Zakryjeme alobalom a pečieme pri
teplote 90 °C, kým sa mäso nerozpadá
(asi 12 hodín). Po upečení mäso potrháme a nasekáme a premiešame s trochou výpeku.
- Mrkvu nakrájame na 2 až 3 mm plátky.
V panvici ju podlejeme 2–3 lyžicami vody
a dusíme. Pridáme cukor a balzamikový
ocot. Spolu povaríme ešte 3–4 minútky,
až kým nie je mrkva obalená hustým sirupom.
- Jablko zbavíme jadrovníka, nakrájame na tenké plátky a zmiešame s rukolou. Olej vymiešame s citrónovou šťavou
a medom. Zmiešame so šalátom.
- Servírujeme s uvarenou ryžou ochutenou kurkumou. Ozdobíme dresingom z majonézy, horčice a medu.
|