Hovädzie mäso

Hovädzie závitky na koreňovej zelenine

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka uvaríme natvrdo. Plátky mäsa natenko naklepeme pod fóliou, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a na každý položíme plátok slaniny. Klobásu nakrájame na hrubšie kolieska, uvarené vajíčka a kyslé uhorky na štvrtiny.
  2. Na slaninu ukladáme klobásu, vajce, uhorku a zrolujeme. Roládky zviažeme potravi­nárskym povrázkom.
  3. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky.
  4. Na panvici alebo v pekáči rozpálime masť a mä­sové závitky z každej strany ope­čieme, vyberieme z panvice. Zvyšnú slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvici spolu s najemno nasekanou cibuľou. Pridáme koreňovú zeleninu, po chvíli restovania horčicu a podlejeme vývarom.
  5. Do pekáča vrátime závitky, pridáme tymian a bobkový list a v rúre vyhriatej na 180 °C zakryté pečieme asi hodinu. Pred dopečením odokryjeme, aby sa závitky zvrchu opiekli.