Hovädzie mäso
Hovädzie závitky na koreňovej zelenine
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup- Vajíčka uvaríme natvrdo. Plátky mäsa natenko naklepeme pod fóliou, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a na každý položíme plátok slaniny. Klobásu nakrájame na hrubšie kolieska, uvarené vajíčka a kyslé uhorky na štvrtiny.
- Na slaninu ukladáme klobásu, vajce, uhorku a zrolujeme. Roládky zviažeme potravinárskym povrázkom.
- Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky.
- Na panvici alebo v pekáči rozpálime masť a mäsové závitky z každej strany opečieme, vyberieme z panvice. Zvyšnú slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvici spolu s najemno nasekanou cibuľou. Pridáme koreňovú zeleninu, po chvíli restovania horčicu a podlejeme vývarom.
- Do pekáča vrátime závitky, pridáme tymian a bobkový list a v rúre vyhriatej na 180 °C zakryté pečieme asi hodinu. Pred dopečením odokryjeme, aby sa závitky zvrchu opiekli.
|