Hovädzie s brokolicou a zelerom
Autor receptu: kecemis
Tento recept hovadzieho s prichutou cinskej kuchyne je u nas velmi oblubeny. Povodny recept pochadza od Jean Pare a mam ho z nejakeho casopisu.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- V miske si zmiesam na jemno postruhany cerstvy zazvor, sojovu omacku, vinny ocot shrry, sezamovy olej (nemusi byt), cukor krupica (ja pouzivam vsak hnedy alebo kokosovy) a pretlaceny cesnak a premiesam.
- Nakrajam si maso na pasiky priblizne 5 cm dlhe, 1.5-2 cm siroke a hrube asi 2-5 mm.
- Nakrajane maso vlozim do pripravenej marinady a neham asi tridsat minut stat pri izbovej teplote.
- Pokial sa maso marinuje, pripravim si zeleninu. Cidbulu nakrajam po dlzke na tenke pasiky, brokolicove stonky na 3-4 mm tenke kusky, a zelerove stonky priblizne na 6 mm hrube kusky.
- Potom si pripravim panvicu, alebo wok, pridam jednu lyzicu oleja a rozpalim ho. Pridam maso s marinadou, miesam a smazim priblizne 3-5 minut, podla hrubky nakrajaneho masa.
Potom, ked uz je hotove, prenesiem maso naspat do misky, kde sa marinovalo
- Do woku si dam druhu lyzicu oleja. Pridam brokolicove a zelerove stonky, cibulu a premiesam. Opekam asi 2-3 minuty.
- Pridam brokolicu a hovadzi alebo kuraci vyvar, zamiesam. Zakryjem a varim 3-4 minuty pokial brokolica troche nezmekne.
- Za ten cas si dam do poharika vodu, kukuricny skrob a oyster omacku. Zamiesam a ....
- ...pridam k brokolici. Miesam pokial mi to nezacne vriet a troche hustnut.
- Pridam maso, zamiesam a neham ho prehriat.
- Podavam s ryzov alebo ryz. rezancami.
Typ: Vyskusajte oprazit nesolene burske oriesky na sucho a posypat porciu.