Hovädzie s brokolicou a zelerom

Autor receptu: kecemis

Tento recept hovadzieho s prichutou cinskej kuchyne je u nas velmi oblubeny. Povodny recept pochadza od Jean Pare a mam ho z nejakeho casopisu.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V miske si zmiesam na jemno postruhany cerstvy zazvor, sojovu omacku, vinny ocot shrry, sezamovy olej (nemusi byt), cukor krupica (ja pouzivam vsak hnedy alebo kokosovy) a pretlaceny cesnak a premiesam.
  2. Nakrajam si maso na pasiky priblizne 5 cm dlhe, 1.5-2 cm siroke a hrube asi 2-5 mm.
  3. Nakrajane maso vlozim do pripravenej marinady a neham asi tridsat minut stat pri izbovej teplote.
  4. Pokial sa maso marinuje, pripravim si zeleninu. Cidbulu nakrajam po dlzke na tenke pasiky, brokolicove stonky na 3-4 mm tenke kusky, a zelerove stonky priblizne na 6 mm hrube kusky.
  5. Potom si pripravim panvicu, alebo wok, pridam jednu lyzicu oleja a rozpalim ho. Pridam maso s marinadou, miesam a smazim priblizne 3-5 minut, podla hrubky nakrajaneho masa. Potom, ked uz je hotove, prenesiem maso naspat do misky, kde sa marinovalo
  6. Do woku si dam druhu lyzicu oleja. Pridam brokolicove a zelerove stonky, cibulu a premiesam. Opekam asi 2-3 minuty.
  7. Pridam brokolicu a hovadzi alebo kuraci vyvar, zamiesam. Zakryjem a varim 3-4 minuty pokial brokolica troche nezmekne.
  8. Za ten cas si dam do poharika vodu, kukuricny skrob a oyster omacku. Zamiesam a ....
  9. ...pridam k brokolici. Miesam pokial mi to nezacne vriet a troche hustnut.
  10. Pridam maso, zamiesam a neham ho prehriat.
  11. Podavam s ryzov alebo ryz. rezancami. Typ: Vyskusajte oprazit nesolene burske oriesky na sucho a posypat porciu.