Hovädzie mäso
Hovädzie na hubách s basmati ryžou
Autor receptu: ryzasos
Worcesterská omáčka je skvelým základom marinády pre hovädzie mäso, ktoré dopĺňajú hríby a príjemná a ľahká basmati ryža.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci rozohrejte 1 PL oleja a opražte na ňom nakrájanú šalotku. Pridajte nasekaný cesnak a smažte 2 minúty.
- Do panvice pridajte ešte trochu oleja a na pásiky nakrájané hovädzie mäso, restujte 3 - 5 minút. Potom pridajte nakrájané šampiňóny spolu s údenou paprikou a vodou.
- Medzitým si uvarte ryžu SOS Basmati podľa návodu na obale.
- Do panvice s hovädzím mäsom pridajte worcesterskú omáčku, hovädzí bujón a bobkový list.
- Dochuťte soľou a čiernym korením, povarte ešte 5 minút a podávajte s ryžou, ktorú môžete posypať s čili vločkami.