Hovädzie guľky plnené mrkvou (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tento recept som nasla na jednej internetovej stranke.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Maso som pomlela na jemno. K masu som potom pridala na drobno nakrajanu cibulu, struhanku, vajicka, sol, korenie a pomletu rascu.
- Vsetko som spolu dobre premiesala.
- Z masovej zmesi som vytvarovala gulicky priblizne velkosti orecha. Prostriedok gulicky som stlacila a vlozila som do nej nastruhanu mrkvu.
- Boky guliiciek som stlacila do kopy a sformovala som priblizne rovnako velke gulky.
- Gulky som potom obalila v hladkej muke
- a oprazila na mierne teplom oleji.
- Ked boli gulky zo vsetkych stran oprazene, pridala som ku nim nakrajanu paradajku a vnat z oregana. Chvilu som este vsetko spolu prikryte podusila. Na koniec som paradajkovu stavu ochutila solou, cukrom a korenim. Gulky som podavala s domacimi rezancami. Gulky su tiez chutne len tak same oprazene so zemiakovou kasou a nejakym zeleninovym salatom.