Hovädzí wok

Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.
  2. Mäso osušíme, narežeme na rezance a na oleji sprudka opražíme. Pridáme soľ a korenie. K mäsu pridáme pokrájanú cuketu, mrkvu, ružičky brokolice, hlivu, cesnak a čili podľa chuti. Pražíme zhruba 5 minút. Potom pridáme ustricovú omáčku, sójovú omáčku a štipku cukru. Podlejeme vývarom, pridáme rezance a necháme redukovať. Podľa potreby zahustíme škrobom.
  3. Bazalku ponoríme do rozohriateho oleja (ideálne vo fritéze) a fritujeme do chrumkava asi minútu. Jedlo podávame s fritovanou bazalkou navrchu, posypané bielym sezamom.