Hovädzí wok
Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami
Autor receptu: redakcia
Postup- Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne
spôsob.
- Mäso osušíme, narežeme na rezance a na oleji sprudka
opražíme. Pridáme soľ a korenie. K mäsu pridáme pokrájanú cuketu, mrkvu, ružičky brokolice, hlivu, cesnak a čili podľa chuti. Pražíme zhruba 5 minút. Potom pridáme ustricovú omáčku, sójovú omáčku a štipku cukru. Podlejeme vývarom, pridáme rezance a necháme redukovať. Podľa potreby zahustíme škrobom.
- Bazalku ponoríme do rozohriateho oleja (ideálne
vo fritéze) a fritujeme do chrumkava asi minútu.
Jedlo podávame s fritovanou bazalkou navrchu, posypané
bielym sezamom.
|