Hovädzí stroganoff s hlivou a karlovarskou knedľou
Roman Bírešík, Marek Cibuľka, Juraj Slávik
z reštaurácie Na panvici v Piešťanoch, 19. októbra 2020
z reštaurácie Na panvici v Piešťanoch, 19. októbra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
300 g |
|
100 g |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karlovarská knedľa: | |
10 ks |
|
3 ks |
|
100 g |
|
200 ml |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na rezančeky. Orestujeme a potom pridáme na rezance nakrájanú hlivu kráľovskú. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme maslo a smotanu a necháme prevrieť.
- 2
Karlovarská knedľa: Najemno nakrájanú cibuľu speníme na masle, zalejeme mliekom a necháme zovrieť. Zmes nalejeme na pokrájané pečivo, pridáme rozšľahané vajcia, posekanú vňať, prelisovaný cesnak, soľ, korenie. Miešame, až kým sa zmes nespojí. Zabalíme do fólie a dáme variť do vriacej vody na 30 minút.
- 3
Knedľu nakrájame a podávame s mäsom a so šťavou.
Tiež hovädzie mäso:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre