Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Hovädzí stroganoff s hlivou a karlovarskou knedľou

Roman Bírešík, Marek Cibuľka, Juraj Slávik
z reštaurácie Na panvici v Piešťanoch, 19. októbra 2020
Hovädzí stroganoff s hlivou a karlovarskou knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

600 g
300 g
100 g
200 ml
2 PL
Karlovarská knedľa:
10 ks
3 ks
100 g
200 ml
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na rezančeky. Orestujeme a potom pridáme na rezance nakrájanú hlivu kráľovskú. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme maslo a smotanu a necháme prevrieť.

  2. 2

    Karlovarská knedľa: Najemno nakrájanú cibuľu speníme na masle, zalejeme mliekom a necháme zovrieť. Zmes nalejeme na pokrájané pečivo, pridáme rozšľahané vajcia, posekanú vňať, prelisovaný cesnak, soľ, korenie. Miešame, až kým sa zmes nespojí. Zabalíme do fólie a dáme variť do vriacej vody na 30 minút.

  3. 3

    Knedľu nakrájame a podávame s mäsom a so šťavou.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Prílohy a omáčky, Večera, Dusené, Na pare

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre