Kuracie prsia
Kuracie prsia

Horčicové kuracie prsia na zelenej fazuľke podľa DJ Mairee videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 23. apríla 2022

Slovenský DJ Mairee preferuje zdravšiu stravu, pripravil nám kalerábové hranolky s kuracím mäsom.

30 minút
príprava

Videopostup

Suroviny

600 g
250 g (zelené alebo žlté)
1 ks
1 PL
2 PL
200 g
1/2 ČL
1/4 ČL
100 ml
Na kalerábové hranolky:
2 ks
1 ČL
 štipka
Korenie podľa chuti:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kalerábové hranolky: Kaleráb ošúpeme a nakrájame na hranolky. Posolíme, necháme približne 20 minút odstáť, aby trochu stratili vodu a boli chrumkavejšie. Po odstátí, kaleráb okoreníme podľa chuti. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C približne 20-25 minút.

  2. 2

    Mäso: Nakrájame cibuľu a opražíme ju na panvici s trochou oleja do zlatista.

  3. 3

    Kuracie prsia nakrájame na malé kocky a pridáme k cibuli. Po opražení mäsa s cibuľkou pridáme horčicu. Premiešame, zalejeme vodou a necháme dusiť.

  4. 4

    Keď je mäso skoro mäkké pridáme fazuľku, cesnak, kyslú smotanu a po premiešaní varíme ešte 5 minút. Podávame s kalerábovými hranolkami.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha