Hlivový paprikáš s bylinkami
Autor receptu: fi0na
Hliva je fantastická huba, vždy plánujem z nej uvariť niečo iné a nakoniec aj tak skončím vždy pri paprikáši.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pokrájanú cibuľu na väčšie kúsky opražíme dosklovita na olivovom oleji. Potom do panvice pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a mletú papriku. Minútku opražíme a pridáme na hrubšie rezance nakrájanú hlivu a podlejeme cca 1 dcl vody, osolíme, okoreníme a necháme dusiť asi 10 minút.
- Metličkou vymiešame mlieko, kyslú smotanu, múku a prilejeme k zmäknutej hlive. Necháme zovrieť a keď omáčka zhustne primiešame nadrobno nasekané bylinky a trochu octu alebo citrónovej šťavy.
Ak niektoré nemáte čerstvé, nahraďte sušenými. Určite ale nevynechajte šalviu, dá paprikášu fantastickú chuť a vôňu. Ak je vám malo štipľavé, pridajte chilli ako ja :)
- Podávame klasicky s cestovinou alebo haluškami.