Hlivový paprikáš s bylinkami

Autor receptu: fi0na

Hliva je fantastická huba, vždy plánujem z nej uvariť niečo iné a nakoniec aj tak skončím vždy pri paprikáši.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pokrájanú cibuľu na väčšie kúsky opražíme dosklovita na olivovom oleji. Potom do panvice pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a mletú papriku. Minútku opražíme a pridáme na hrubšie rezance nakrájanú hlivu a podlejeme cca 1 dcl vody, osolíme, okoreníme a necháme dusiť asi 10 minút.
  2. Metličkou vymiešame mlieko, kyslú smotanu, múku a prilejeme k zmäknutej hlive. Necháme zovrieť a keď omáčka zhustne primiešame nadrobno nasekané bylinky a trochu octu alebo citrónovej šťavy. Ak niektoré nemáte čerstvé, nahraďte sušenými. Určite ale nevynechajte šalviu, dá paprikášu fantastickú chuť a vôňu. Ak je vám malo štipľavé, pridajte chilli ako ja :)
  3. Podávame klasicky s cestovinou alebo haluškami.