Hliva s tarhoňou - vegan fotorecept
Jednoduché, rýchle pre mňa aj chutné a vy uvidíte či tiež...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
0,5 l |
|
1 KL |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
3 PL |
|
1 štipka |
|
2 KL |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na pokrájanej cibuli sprudka osmahnem nakrájanú, alebo natrhanú hlivu. Pridám nakrájanú mrkvu.
-
2
Pridám 1 PL pretlaku, červenú mletú papriku, chilli, mleté čierne korenie, zalejem zeleninovým vývarom a podusím. Ku koncu pridám majoránku a cesnak. Ak treba zahustím zemiakovým škrobom, alebo ak chcete najemno nastrúhaným zemiakom.
-
3
Na cca 2 PL oleja osmahnem tarhoňu (bezvaječnú). Je to OK ak už začína hnednúť. Zalejem vriacou vodou v pomere cca 1:1,5 teda 1 hrnček tarhone a 1,5 hrnčeka vody. Pridám jednu prekrojenú cibuľu a dusím podľa návodu. Nezabudnite pridať soľ.
-
4
Samozrejme, výborné aj so zemiakovou kašou, je to len na Vás s čím si to dáte. No a čo k tomu? Kyslú uhorku, cviklu, baranie rohy... No a už len dobrú chuť prajem :)
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu