Dusená hliva
Hliva s tarhoňou - vegan (fotorecept)
Autor receptu: bendix
Jednoduché, rýchle pre mňa aj chutné a vy uvidíte či tiež...
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na pokrájanej cibuli sprudka osmahnem nakrájanú, alebo natrhanú hlivu.
Pridám nakrájanú mrkvu.
- Pridám 1 PL pretlaku, červenú mletú papriku, chilli, mleté čierne korenie, zalejem zeleninovým vývarom a podusím.
Ku koncu pridám majoránku a cesnak. Ak treba zahustím zemiakovým škrobom, alebo ak chcete najemno nastrúhaným zemiakom.
- Na cca 2 PL oleja osmahnem tarhoňu (bezvaječnú). Je to OK ak už začína hnednúť. Zalejem vriacou vodou v pomere cca 1:1,5 teda 1 hrnček tarhone a 1,5 hrnčeka vody.
Pridám jednu prekrojenú cibuľu a dusím podľa návodu. Nezabudnite pridať soľ.
- Samozrejme, výborné aj so zemiakovou kašou, je to len na Vás s čím si to dáte.
No a čo k tomu? Kyslú uhorku, cviklu, baranie rohy...
No a už len dobrú chuť prajem :)