prazdny

Dusené šampiňóny portobello a biele shimeji s nivou

Bezmäsité jedlá

Huby bársakého druhu i počtu, ale hlavne čerstvé a z okolia mojich rodných Košíc vlastnoručne nazbierané, boli a už asi aj navždy ostanú moja vášeň a záľuba!...

prazdny

Plnené šampiňóny portobello

Večera

Verzia plneného a zapekaného portobella, ktorá nielen chutí, ale aj dobre vyzerá.

prazdny

Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou

Hlavné jedlá

Najskôr očistíme a odblaníme kotlety, ktoré osolíme, okoreníme a vložíme do vreciek aj s vetvičkou tymianu...

prazdny

Zapekané plnené šampiňóny portobello

Hlavné jedlá

Veľké krémové steakové šampiňóny, plnené červenou paprikou a syrom so zeleným korením, sa môžu hodiť...

prazdny

Mix troch druhov húb na šalotke

Bezmäsité jedlá

Vďaka modernej dobe som dostatočne informovaný aj o stave „hubovej žatvy“ na slovenských lúkach, stráňach...

prazdny

Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke

Bezmäsité jedlá

Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

prazdny

Čerstvé huby portobello na šalotke

Bezmäsité jedlá

… zámerne som v názve tohoto rcp „zdupľoval“ hlavnú ingredienciu. Viem! Najlepšia praženica je po rannej...

prazdny

Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou

Bezmäsité jedlá

Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...