Postup
-
1
Na rozpálenom oleji speníme cibuľku.
-
2
Mäso nakrájame na malé kúsky.
-
3
Pridáme na cibuľku, popražíme dobiela, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku.
-
4
Pridáme gulášové korenie.Premiešame , podlejeme vodou.
-
5
Pridáme chilli omáčku a paprikovú pastu. V lete pridáme čerstvú zeleninu, rajčiny, papriku.Môžme použiť aj lečo, ale nie veľa, 1dcl.
-
6
Premiešame , dolejeme vodu, podľa potreby, aby bolo mäso zaliate vodou, privedieme k varu a necháme dusiť do mäkka. Dávame pozor, aby mäso neprihorelo, občas miešame a podlievame vodou.
-
7
Pripravíme si zemiaky. Očistíme, umyjeme , nakrájame a pridáme do polievky k masu.
-
8
Zalejeme vodou tak, aby boli zemiaky zakryté vodou a povaríme domäkka. Nakoniec dochutíme ak treba a pridáme majoránku, povaríme a podávame.
Diskusia k receptu