Guláš silvestrovský naopak podľa F&H (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Už tradične robím na Silvestra guláš, svoj, overený, ale dnes ma inšpirovala relácia na Fishing & Hounting, tam to bolo zo zajaca, ja som ho urobila z bravčového, a je výborný.
Postup
- Mäso v pôvodnom recepte pácovali, ja som moje len nakorenila a poprášila tymiánom. Stálo tak 2-3 hodiny.
- A tu je ten postup naopak. Na bravčovej masti osmahneme slaninu.
- Pridáme mäso a sprudka opečieme zo všetkých strán, vyberieme.
- Vložíme nahrubo nakrájanú cibuľu, mrkvu, rajčiny a papriku. Smažíme a miešame asi 10 minút. Pekne sa tie chute uvoľnia.
- Podlejeme vínom a vývarom /vodou/, osolíme, okoreníme, pridáme pretlak, zakryjeme a necháme povariť aspoň pol hodinu. Ťažko sa fotí, keď tá para tam fučí :)
- Keď máme základ hotový, pridáme opečené mäso a očistené nakrájané zemiaky. Dolejeme podľa potreby vodu /lepší je vývar/, zakryjeme a dusíme ešte asi hodinu, kým mäso nie je úplne mäkké.
- Úplne na záver pridáme pretlačený cesnak a petržlenovú vňať. Štipľavé si dáme každý, ako má kto rád.
- Najlepší bude odležaný zajtra, ale moji sa už nevedeli dočkať. Dobrú chuť a veselý Silvester :)