Grilovaný zubáč so zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jačmenné krúpy prepláchneme a uvaríme vo vývare, uvarené scedíme. Filety zo zubáča osolíme a na prepustenom masle pečieme kožou dole, pred koncom otočíme a odstavíme z plameňa.
  2. Na masle urestujeme šalotku, pridáme špenát, nakrájaný medvedí cesnak, mladú cibuľku, huby, zastrekneme bielym vínom. Víno necháme odpariť, pridáme trocha rybieho vývaru a krátko povaríme. Na záver pridáme omáčku z bieleho vína, všetko premiešame, zjemníme maslom a dochutíme.
  3. Omáčka z bieleho vína: Na prepustenom masle urestujeme šalotku, zastrekneme bielym vínom, pridáme rybí vývar a prevaríme. Pridáme smotanu a všetko zredukujeme do konzistencie omáčky. Hotovú omáčku zjemníme prepusteným maslom, dochutíme soľou a citrónovou šťavou.