Grilovaný zubáč so zeleninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Jačmenné krúpy prepláchneme a uvaríme vo vývare, uvarené
scedíme. Filety zo zubáča osolíme a na prepustenom
masle pečieme kožou dole, pred koncom otočíme a odstavíme
z plameňa.
- Na masle urestujeme šalotku, pridáme špenát, nakrájaný
medvedí cesnak, mladú cibuľku, huby, zastrekneme bielym
vínom. Víno necháme odpariť, pridáme trocha rybieho
vývaru a krátko povaríme. Na záver pridáme omáčku z bieleho
vína, všetko premiešame, zjemníme maslom a dochutíme.
- Omáčka z bieleho vína: Na prepustenom masle urestujeme
šalotku, zastrekneme bielym vínom, pridáme rybí
vývar a prevaríme. Pridáme smotanu a všetko zredukujeme
do konzistencie omáčky. Hotovú omáčku zjemníme prepusteným
maslom, dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
|