Grilovaný pstruh
Grilovaný pstruh

Grilovaný pstruh lososovitý so šampiňónmi a s kuskusom

Vojto Artz
prezident Zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 16. augusta 2021
Grilovaný pstruh lososovitý so šampiňónmi a s kuskusom
Foto: Dušan Křístek
5
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

5 ks
100 ml
100 ml
40-50 g
5 g
60 g
300 g
600 g
100 g
200 g
1 ks
150 g farebná
60 g (nemusia byť)
10 g
10 g
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    Kuskus zalejeme horúcim vývarom a zakryjeme. Necháme 10-15 minút napučať.

  2. 2

    V miske vymiešame citrónovú šťavu s trstinovým cukrom a pomaličky prilievame olivový olej. Vytvoríme dresing – mal by mať konzistenciu emulzie.

  3. 3

    Zeleninu (cibuľu, papriku, paradajky, uhorky, olivy) očistíme a nakrájame na malé kúsky. Zeleninu dáme do misy a premiešame s citrónovým dresingom. Pridáme soľ a korenie.

  4. 4

    Huby očistíme papierovou utierkou, do každého klobúčika vložíme kúsok masla a celé ich ugrilujeme alebo upečieme v rúre.

  5. 5

    Ryby zbavíme šupín. Očistíme a cez chrbát vykostíme (na chrbte pozdĺžne rozrežeme, vyberieme, alebo vystrihneme chrbtovú kosť). Osolíme, okoreníme, potrieme olejom (môžeme naplniť bylinkami, citrónom a maslom) a dáme upiecť alebo grilovať.

  6. 6

    Kuskus premiešame vidličkou, vmiešame doň zeleninu ochutenú dresingom a nadrobno nasekané bylinky (vňať a mätu). Naplníme ním ugrilované huby a prípadne aj chrbát ryby. Doplníme bylinkami.

Diskusia k receptu

zolik
@afataga (16.8.2021 18:06)
A vies ze mas pravdu! Kukam na ten obrazok, kukam a ze co to… ja som tam najprv videla netopiera. Ostala som dost zaskocena. Korytnackozaba je lepsie…. 😂

zolik
@haji (16.8.2021 19:56)
No a Ty mila Haji si to este priklincovala. Pan Artz nam urcite prepaci. Jeho dvorny Fotograf asi nemal svoj najlepsi den.
Ta fotka je PECKA!
1x haji
zolik
@mariamka (20.8.2021 18:26)
Pri vsej ucte Marenko. Kde tam vidis skokana? Skokan je krasna zabka zelena!
Hentotok je hnede a rozplestene.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia