Grilované jahňacie mäso
Grilované jahňacie mäso

Grilované jahňacie kotlety s baby zemiakmi a mätovým dipom

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, 20. mája 2021
Grilované jahňacie kotlety s baby zemiakmi a mätovým dipom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií

Suroviny

1,2 ks
1 kg
Marináda:
200 ml
1 PL čerstvý, nasekaný
1 PL čerstvý, nasekaný
4-5 strúčikov
1/2 ČL
Mätový dip:
200 g
2 PL
2 PL
1-2 PL najemno nasekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Marináda: Pretlačený cesnak, olivový olej, nasekané bylinky, soľ, korenie poriadne premiešame.

  2. 2

    Jahňacie kotlety očistíme a zbavíme tuku, aby zostalo čisté mäso. Nakrájame na 2 centimetre hrubé kúsky s kosťou. Polovicou marinády potrieme kotlety z oboch strán. Odložíme na polhodinku na chladné miesto.

  3. 3

    Baby zemiaky opláchneme, povaríme v osolenej vode 10 minút, vychladíme. Prepolíme na polovicu a v miske premiešame s druhou polovicou marinády. Dáme na stredne rozpálený gril a opekáme z oboch strán domäkka. Kotlety dáme na rozpálený gril a opekáme z oboch strán 4–5 minút.

  4. 4

    Mätový dip: Mätu nasekáme nadrobno, pridáme citrónovú šťavu, tvaroh, kyslú smotanu a dôkladne premiešame. Podávame ku grilovaným kotletám a zemiakom.

Recept je zaradený do kategórií:
Jahňacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Sezónne jedlá, Letné, Grilované

Diskusia k receptu