Grilovaná treska so slaninkou a s cesnakovým avokádom
Ivan Štefula
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 12. júna 2020
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 12. júna 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
Suroviny
1,5 kg (filety) |
|
150 g |
|
10 g |
|
300 g |
|
200 g (plátky) |
|
|
|
50 g |
|
100 g |
|
10 ks |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Porcie ryby marinujeme v pomarančovej šťave spolu s polovicou prelisovaného cesnaku približne 4 hodiny. Potom ryby vysušíme papierovým obrúskom, potrieme olejom a grilujeme tak, aby sme ich nevysušili.
- 2
Slaninové plátky opečieme do chrumkava a necháme vysušiť na savom papieri. Avokádo roztlačíme a zmiešame s nakrájanou šalotkou, jarnou cibuľkou, posekanou koriandrovou vňaťou a druhou polovicou nasekaného cesnaku. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Na pita chlieb nanesieme avokádovú zmes, na ktorú položíme rybu a dozdobíme plátkami slaniny a citrónovou kôrou.
Tiež grilovaná treska:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu