Bravčová panenka
Bravčová panenka

Grilovaná bravčová panenka so špargľovou salsou a sušenou šunkou

Marcel Ihnačák
šéfkuchár, 26. mája 2024
Grilovaná bravčová panenka so špargľovou salsou a sušenou šunkou
Foto: Jarmila Horváthová
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
500 g
1 kg mladé, malé
1 strúčik
150 g
1 ks
150 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Plátky prosciutta opečieme dochrumkava. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené prekrojíme na polovice a opečieme na masle s rozmarínom a s cesnakom.

  2. 2

    Cuketu nakrájame a prudko orestujeme na olivovom oleji. Osolíme, okoreníme a posypeme tymianom.

  3. 3

    Pripravíme špargľovú salsu: očistenú špargľu oblanšírujeme v osolenej vode. Potom schladíme v studenej vode a nakrájame na kúsky. Dáme do misky, pridáme očistenú a nakrájanú uhorku, cibuľku, paradajky, bazalku, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, korenie a premiešame.

  4. 4

    Bravčovú panenku očistíme, osolíme, okoreníme a dáme na rozpálený gril. Za občasného obracania grilujeme do zlatohneda cca 10 minút. Potom mäso zabalíme do alobalu a necháme chvíľu odpočinúť.

  5. 5

    Panenku nakrájame na plátky a servírujeme s opečenými zemiakmi, cuketou, salsou, prosciuttom a omáčkou demi glace.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia