Grilovaná bravčová panenka so špargľovou salsou a sušenou šunkou
šéfkuchár, 26. mája 2024
Foto: Jarmila Horváthová
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plátky prosciutta opečieme dochrumkava. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené prekrojíme na polovice a opečieme na masle s rozmarínom a s cesnakom.
- 2
Cuketu nakrájame a prudko orestujeme na olivovom oleji. Osolíme, okoreníme a posypeme tymianom.
- 3
Pripravíme špargľovú salsu: očistenú špargľu oblanšírujeme v osolenej vode. Potom schladíme v studenej vode a nakrájame na kúsky. Dáme do misky, pridáme očistenú a nakrájanú uhorku, cibuľku, paradajky, bazalku, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, korenie a premiešame.
- 4
Bravčovú panenku očistíme, osolíme, okoreníme a dáme na rozpálený gril. Za občasného obracania grilujeme do zlatohneda cca 10 minút. Potom mäso zabalíme do alobalu a necháme chvíľu odpočinúť.
- 5
Panenku nakrájame na plátky a servírujeme s opečenými zemiakmi, cuketou, salsou, prosciuttom a omáčkou demi glace.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu