Bravčová panenka

Grilovaná bravčová panenka so špargľovou salsou a sušenou šunkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Plátky prosciutta opečieme dochrumkava. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené prekrojíme na polovice a opečieme na masle s rozmarínom a s cesnakom.
  2. Cuketu nakrájame a prudko orestujeme na olivovom oleji. Osolíme, okoreníme a posypeme tymianom.
  3. Pripravíme špargľovú salsu: očistenú špargľu oblanšírujeme v osolenej vode. Potom schladíme v studenej vode a nakrájame na kúsky. Dáme do misky, pridáme očistenú a nakrájanú uhorku, cibuľku, paradajky, bazalku, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, korenie a premiešame.
  4. Bravčovú panenku očistíme, osolíme, okoreníme a dáme na rozpálený gril. Za občasného obracania grilujeme do zlatohneda cca 10 minút. Potom mäso zabalíme do alobalu a necháme chvíľu odpočinúť.
  5. Panenku nakrájame na plátky a servírujeme s opečenými zemiakmi, cuketou, salsou, prosciuttom a omáčkou demi glace.