Bravčová panenka
Grilovaná bravčová panenka so špargľovou salsou a sušenou šunkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Plátky prosciutta opečieme dochrumkava. Zemiaky
v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené prekrojíme na polovice a opečieme na masle s rozmarínom a s cesnakom.
- Cuketu nakrájame a prudko orestujeme na olivovom oleji. Osolíme, okoreníme a posypeme tymianom.
- Pripravíme špargľovú salsu: očistenú špargľu oblanšírujeme v osolenej vode. Potom schladíme
v studenej vode a nakrájame na kúsky. Dáme do misky, pridáme očistenú a nakrájanú uhorku, cibuľku, paradajky, bazalku, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, korenie a premiešame.
- Bravčovú panenku očistíme, osolíme, okoreníme a dáme na rozpálený gril. Za občasného obracania grilujeme do zlatohneda cca 10 minút. Potom mäso zabalíme do alobalu a necháme chvíľu odpočinúť.
- Panenku nakrájame na plátky a servírujeme s opečenými zemiakmi, cuketou, salsou, prosciuttom a omáčkou demi glace.
|