Grécke tzatziki, šalátové osvieženie z uhoriek a jogurtu
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 8. septembra 2022
mesačník Varecha, 8. septembra 2022

Foto: Shutterstock
Grécky studený uhorkový šalát po celom svete známy ako tzatziki sa výborne hodí k mäsovým špízom alebo k pečeným zemiakom.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Uhorku nakrájame na malé kocky. Necháme ich chvíľu odkvapkať, môžeme jemne vyžmýkať do papierových obrúskov.
- 2
Do misy dáme grécky jogurt, dohladka zmiešame s olivovým olejom a citrónovou šťavou. Podľa chuti osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Primiešame prelisovaný strúčik cesnaku.
- 3
K jogurtovej zmesi pridáme nakrájané uhorky a premiešame.
- 4
Nakoniec dochutíme najemno nasekaným čerstvým kôprom a mätou. Necháme aspoň hodinu vychladiť v chladničke.
Tiež uhorkový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu