Granadírsky pochod na môj spôsob + uhorkový šalát

spisovatel5 - bez fotkyspisovatel5, 13. apríla 2016

Z nedele sa mi zvýšilo trochu kuracieho stehna a rozhodol som sa ho použiť, lebo na nasýtenie žalúdka pre jedného ho bolo málo. Pooberal Zobraziť celý popisZ nedele sa mi zvýšilo trochu kuracieho stehna a rozhodol som sa ho použiť, lebo na nasýtenie žalúdka pre jedného ho bolo málo. Pooberal som z neho mäso a zamiešal som ho do zemiakového paprikáša k granadírskemu pochodu.

10-15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 - 6 ks stredne veľké
200 g
1 - 2 ks
1 ČL
1/2 - 1 ČL
 štipka
 štipka
1/2 ks
1 ks čerstvá väčšia
podľa chuti
štipka štipka (alebo biele)
podľa chuti
1 PL
 štipka
 štipka
 prepražené




Postup

  1. 1

    Očistíme zemiaky od lupky a porežeme na malé kúsky. Obmyjeme od škrobu a špiny a vysypeme ich na vopred spenenú cibuľu na oleji. Potom pridáme do zmesi mletú červenú papriku aj štipku štipľavej papriky, čierne, alebo biele mleté korenie, vegetu, drvený kmín, mletý zázvor, soľ a na kocky porezané mäso z kuracieho stehna. Toto všetko spolu dusíme do mäkka.

  2. 2

    Do hrnca dáme asi 3 litre vody do ktorej dáme 1 č.l. soli, keď voda vrie, tak do nej vysypeme celozrnnú cestovinu a varíme do mäkka. Občas premiešame, aby sa cestovina neprilepila na dno hrnca.

  3. 3

    Do misky dáme očistenú a posolenú čerstvú uhorku, pokrájanú na kolieska spolu s pokrájanou cibuľou na tenké mesiačiky a zalejeme sladko - kyslým nálevom, ktorý urobíme z vody, octu, mletého cukru a mletého čierneho, alebo bieleho korenia. Túto zmes necháme trochu postáť, aby sa zmiešali chute. V lete môžeme urobiť paradajkovo - paprikový šalát.

  4. 4

    Odvarené a odkvapkané cestoviny vysypeme do druhej misky do ktorej vysypeme už aj hotový zemiakový paprikáš. Všetko spolu zmiešame a zalejeme prepraženým maslom a znovu premiešame. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia