Granadírsky pochod na môj spôsob + uhorkový šalát

Autor receptu: spisovatel5

Z nedele sa mi zvýšilo trochu kuracieho stehna a rozhodol som sa ho použiť, lebo na nasýtenie žalúdka pre jedného ho bolo málo. Pooberal som z neho mäso a zamiešal som ho do zemiakového paprikáša k granadírskemu pochodu.

10-15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme zemiaky od lupky a porežeme na malé kúsky. Obmyjeme od škrobu a špiny a vysypeme ich na vopred spenenú cibuľu na oleji. Potom pridáme do zmesi mletú červenú papriku aj štipku štipľavej papriky, čierne, alebo biele mleté korenie, vegetu, drvený kmín, mletý zázvor, soľ a na kocky porezané mäso z kuracieho stehna. Toto všetko spolu dusíme do mäkka.
  2. Do hrnca dáme asi 3 litre vody do ktorej dáme 1 č.l. soli, keď voda vrie, tak do nej vysypeme celozrnnú cestovinu a varíme do mäkka. Občas premiešame, aby sa cestovina neprilepila na dno hrnca.
  3. Do misky dáme očistenú a posolenú čerstvú uhorku, pokrájanú na kolieska spolu s pokrájanou cibuľou na tenké mesiačiky a zalejeme sladko - kyslým nálevom, ktorý urobíme z vody, octu, mletého cukru a mletého čierneho, alebo bieleho korenia. Túto zmes necháme trochu postáť, aby sa zmiešali chute. V lete môžeme urobiť paradajkovo - paprikový šalát.
  4. Odvarené a odkvapkané cestoviny vysypeme do druhej misky do ktorej vysypeme už aj hotový zemiakový paprikáš. Všetko spolu zmiešame a zalejeme prepraženým maslom a znovu premiešame. Prajem dobrú chuť.