Studená polievka
Studená polievka

Ajo blanco videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 13. apríla 2023

Ide jar a leto, preto treba do repertoáru zaradiť niečo ľahké a osviežujúce. Presne takto sa dá opísať španielska polievka ajo blanco, ktorá Zobraziť celý popisIde jar a leto, preto treba do repertoáru zaradiť niečo ľahké a osviežujúce. Presne takto sa dá opísať španielska polievka ajo blanco, ktorá sa podáva vychladená a je presne tým, čo človek v strede horúceho dňa potrebuje.

2
porcie
180 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g olúpané
1/4 ks ošúpané
2 PL
1 PL
1 strúčik
400 ml
1 hrsť (staršie)
4 bobule




Postup

  1. 1

    Pár mandlí si odlož bokom a ostatné zmiešaj v hlbokej miske spolu s jablkom, olejom, octom, cesnakom a vodou. Cesnak predtým rozrež a vyber z neho ten stredový pásik - takto utlmíš tú cesnakovú agresivitu. Dochuť všetko soľou s korením, zamiešaj a daj odpočívať do chladničky. Ideálny čas je cez noc, bude ti odpustený aj cheat, ale daj tomu aspoň 3 hodiny.

  2. 2

    Celú zmes následne vylej do mixéra, spolu s aspoň deň starým pečivom a vymixuj dohladka. Nezabudni skontrolovať soľ, korenie a hlavne balans octu a ostatných surovín.

  3. 3

    Podávaj dozdobnené nakrájaným hroznom a nasucho opraženými mandľami, ktoré na seba nechali doteraz čakať odložené bokom. Ja ich mám rád pred opražením aj nasekať nadrobno, stačí im cca 30 senúnd na rozohriatej panvici, za stáleho miešania.

  4. 4

    Budem rád, ak budeš sledovať môj Instagram @walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia