Studená polievka
Gazpacho s melónom
Autor receptu: redakcia
Postup- Paradajky olúpeme, pokrájame na kusy a dáme do misy.
Pridáme nakrájaný stonkový zeler, šalotku, cesnak a melón. Pridáme natrhané pečivo bez kôrky, paradajkový pretlak
a bazalkové lístky a všetko spolu v mixéri rozmixujeme
dohladka.
- Nakoniec pridáme ocot, olivový olej, soľ, korenie a dochutíme podľa preferencií. Hotové gazpacho necháme postáť
2–3 hodiny v chladničke.
- Krutóny urobíme z toastového chleba nakrájaného na
malé kocky. Olivový olej, soľ, korenie, tymian a vínny ocot
spolu zmiešame. Krutóny premiešame v tejto zmesi, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme dozlatista piecť do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Hotové krutóny nasypeme
na polievku a podávame.
|