Studená polievka

Gazpacho s melónom

Autor receptu: redakcia

5
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Paradajky olúpeme, pokrájame na kusy a dáme do misy. Pridáme nakrájaný stonkový zeler, šalotku, cesnak a melón. Pridáme natrhané pečivo bez kôrky, paradajkový pretlak a bazalkové lístky a všetko spolu v mixéri rozmixujeme dohladka.
  2. Nakoniec pridáme ocot, olivový olej, soľ, korenie a dochutíme podľa preferencií. Hotové gazpacho necháme postáť 2–3 hodiny v chladničke.
  3. Krutóny urobíme z toastového chleba nakrájaného na malé kocky. Olivový olej, soľ, korenie, tymian a vínny ocot spolu zmiešame. Krutóny premiešame v tejto zmesi, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme dozlatista piecť do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Hotové krutóny nasypeme na polievku a podávame.