Gallo Pinto alebo ryža s fazuľou, slaninou a vajíčkom
Foto: siuuu
Jednoduché ale výborné jedlo zo stredoamerickej kuchyne. Toto je jeden z úplne prvých cudzokrajných receptov, ktorý som kedysi dávno skúšala. Je to taká rýchlejšia Zobraziť celý popisJednoduché ale výborné jedlo zo stredoamerickej kuchyne. Toto je jeden z úplne prvých cudzokrajných receptov, ktorý som kedysi dávno skúšala. Je to taká rýchlejšia verzia pre časovo zaneprázdnených alebo netrpezlivých.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
240 g |
|
1 plechovka |
|
1-2 PL (alebo klasický) |
|
100 g (alebo sušená šunka) |
|
1 ks |
|
3-4 strúčiky |
|
1-2 hrste (alebo petržlenová) |
|
podľa chuti |
|
4-8 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ryžu uvaríme klasickým spôsobom (v osolenej vode bez iných prísad) a odložíme nabok.
- 2
Na panvicu dáme polovicu kokosového oleja, polovicu nadrobno pokrájanej slaniny alebo sušenej šunky (ja som dnes použila Schwarzwaldskú šunku), pár minút opekáme, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, po chvíli scedenú a prepláchnutú červenú fazuľu a pár minút dusíme.
- 3
Zmes zmiešame s uvarenou ryžou, ochutíme soľou, korením, polovicou cesnaku a nadrobno posekanou vňaťou.
- 4
Na druhej panvici na druhej časti kokosového oleja opečieme najemno nakrájanú zvyšnú slaninu alebo sušenú šunku, pokrájanú jarnú cibuľku (bielu aj zelenú časť), zvyšný cesnak. Vajíčka vyšľaháme a nalejeme na opečenú zmes, ochutíme soľou a korením a upečieme. Smažené vajíčka podávame s fazuľovou ryžou, ozdobené kyslou smotanou (ja nemám rada, tak som nedávala) a paradajkami.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, originál sa robí z čiernej namočenej fazule, preto som aj uviedla, že toto je verzia pre netrpezlivých (teda aj pre mňa), ale niekedy vyskúšam aj z máčanej čiernej fazule.