Pstruh

Filety zo pstruha s listovým šalátom a chrumkavým vajíčkom

Autor receptu: redakcia

2
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Dve vajíčka opatrne vložíme do vriacej osolenej vody na 6 minút, potom ich vyberieme, schladíme v studenej vode a ošúpeme. Vajíčka obalíme v trojobale z múky, vajíčka a panko strúhanky. Obalené vajíčka vypražíme v oleji dozlatista.
  2. Zelenú špargľu očistíme, oblanšírujeme a opražíme asi na polovici množstva prepusteného masla. Zmes listových šalátov ochutíme dresingom, ktorý urobíme zmiešaním trošky olivového oleja, citrónovej šťavy, pretlačeného cesnaku, byliniek a medu.
  3. Filety zo pstruha osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na zvyšnom prepustenom masle opečieme filety zo pstruha, najskôr na koži asi 2–3 minúty, potom z druhej strany asi 2 minúty. Filety servírujeme na šaláte spolu s chrumkavým vajíčkom a so špargľou.