Pstruh
Filety zo pstruha s listovým šalátom a chrumkavým vajíčkom
Autor receptu: redakcia
Postup- Dve vajíčka opatrne vložíme do vriacej osolenej
vody na 6 minút, potom ich vyberieme, schladíme v studenej vode
a ošúpeme. Vajíčka obalíme v trojobale z múky, vajíčka
a panko strúhanky. Obalené vajíčka vypražíme v oleji dozlatista.
- Zelenú špargľu očistíme, oblanšírujeme a opražíme asi na polovici
množstva prepusteného masla. Zmes listových šalátov ochutíme
dresingom, ktorý urobíme zmiešaním trošky olivového oleja, citrónovej šťavy, pretlačeného cesnaku, byliniek a medu.
- Filety zo pstruha osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou
šťavou. Na zvyšnom prepustenom masle opečieme filety zo
pstruha, najskôr na koži asi 2–3 minúty, potom z druhej strany asi
2 minúty. Filety servírujeme na šaláte spolu s chrumkavým vajíčkom a so špargľou.
|