Foto: tassiedevil
Zvyčajne ho varievam s údeným kolienkom, ale ked mám čerstvé údené klobásky tak navarím túto verziu...
Suroviny
375 g |
|
2 nožičky |
|
500 g |
|
1 väčšia |
|
1 ks (pokrájaná na menšie kúsky) |
|
1 ks (menšia) |
|
2 čl |
|
1/2 čl |
|
štipka |
|
1 ks (strúčik) |
|
podľa chuti |
|
+múka na rajbaničku |
|
2 pl (alebo rastlinný olej) |
|
2 ks |
|
čerstvá malá kytička |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Namočenú fazuľu, klobásu, bobkový list a pretlačený cesnak dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, aby sme mali všetky suroviny zakryté a varíme na miernom ohni.
-
2
v druhom hrnci na masti alebo oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané pliecko a opekáme pokiaľ nám maso nezbledne, potom pridáme červenú mletú papriku, čierne korenie, rascu, soľ, dobre zamiešame a trochu popražíme, nie dlho, aby nám paprika nezhorkla, podlejeme vodou a pomaly dusíme..
-
3
paradajku nakrájame na drobno, papriku prekrojíme na štvťky, zbavíme semienok a spolu so zväzkom petžlenovej vňate priložíme k mäsu a dalej dusíme úplne do mäkka,ak je potrebné podlejeme vodou...
- 4
ked je fazuľa už takmer mäkká, klobásu vyberieme a pridáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu a spolu dovaríme na mäkko.
- 5
ked sa nám už aj mäso uvarilo, zelenú papriku vyberieme a pretlačíme cez sitko do uvareného mäsa, a taktiež vyberiem petržlenovú vňať...potom všetko spolu zlejeme do väčšieho hrnca,pridáme na krúžky nakrájanú klobásku,podľa potreby dolejeme vriacou vodu a znovu privedieme do varu.. z vajca, múky a štipky soli si zamiesime tuhé cesto, tak ako na rezance, a na slzičkovom strúhadle ho narajbeme do vriacej polievky a chvíľu povarime.. a hotovo...:) Podávame s dobrým domácim chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu