Fazuľový guláš s domácou klobásou

Autor receptu: tassiedevil

Zvyčajne ho varievam s údeným kolienkom, ale ked mám čerstvé údené klobásky tak navarím túto verziu...

Suroviny

Postup

  1. Namočenú fazuľu, klobásu, bobkový list a pretlačený cesnak dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, aby sme mali všetky suroviny zakryté a varíme na miernom ohni.
  2. v druhom hrnci na masti alebo oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané pliecko a opekáme pokiaľ nám maso nezbledne, potom pridáme červenú mletú papriku, čierne korenie, rascu, soľ, dobre zamiešame a trochu popražíme, nie dlho, aby nám paprika nezhorkla, podlejeme vodou a pomaly dusíme..
  3. paradajku nakrájame na drobno, papriku prekrojíme na štvťky, zbavíme semienok a spolu so zväzkom petžlenovej vňate priložíme k mäsu a dalej dusíme úplne do mäkka,ak je potrebné podlejeme vodou...
  4. ked je fazuľa už takmer mäkká, klobásu vyberieme a pridáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu a spolu dovaríme na mäkko.
  5. ked sa nám už aj mäso uvarilo, zelenú papriku vyberieme a pretlačíme cez sitko do uvareného mäsa, a taktiež vyberiem petržlenovú vňať...potom všetko spolu zlejeme do väčšieho hrnca,pridáme na krúžky nakrájanú klobásku,podľa potreby dolejeme vriacou vodu a znovu privedieme do varu.. z vajca, múky a štipky soli si zamiesime tuhé cesto, tak ako na rezance, a na slzičkovom strúhadle ho narajbeme do vriacej polievky a chvíľu povarime.. a hotovo...:) Podávame s dobrým domácim chlebom.