Fazuľové struky
Fazuľové struky s jamón serrano (fotorecept)
Autor receptu: noemi
Tento recept mi robieva moj
priatel zo spanielska. Velmi som si
ho oblubila a dufam ze bude chutit
aj vam. Je velmi jednoduchy a
podstatne rychly a chutny.
2-3 porcie |
35 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazulove struky umyjeme, odkrojime konceky a prekrojime na 2-3 kusky, ja preferujem ani dlhe ani kratke. Struky mozu byt ploche ale aj okruhle. Najlepsie vsak cerstve. Dame varit do osolenej vody na cca 15-20 minut,tak aby sa nerozvarili a ostali chrumkave.
- Kym sa struky varia pripravime si vsetko co potrebujeme. Osupeme cesnak a nakrajame na platky. Nakrajame jamon serrano alebo udenu slaninu na kocky.
- Na panvicu dame trochu olivoveho oleja a nechame ho zohriat. Pridame cesnak a trochu ho osmazime. Pridame jamon serrano alebo slaninu a smazime za staleho miesania.
- Ked je cesnak a jamon serrano ci slanina uz osmazena, pridame scedene struky, sol a cierne korenie podla chuti a asi tak za pol lyzicky udenej papriky. Podlejeme vinom a dobre premiesame. Nechame vyredukovat a dochutime ak treba.
- Par minut takto dusime a miesame a je hotovo. Vypneme skor ako sa odpari vsetka stava a servirujeme. Dobru chut prajem.