Fazuľové struky

Fazuľové struky s jamón serrano (fotorecept)

Autor receptu: noemi

Tento recept mi robieva moj priatel zo spanielska. Velmi som si ho oblubila a dufam ze bude chutit aj vam. Je velmi jednoduchy a podstatne rychly a chutny.

2-3
porcie
35 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazulove struky umyjeme, odkrojime konceky a prekrojime na 2-3 kusky, ja preferujem ani dlhe ani kratke. Struky mozu byt ploche ale aj okruhle. Najlepsie vsak cerstve. Dame varit do osolenej vody na cca 15-20 minut,tak aby sa nerozvarili a ostali chrumkave.
  2. Kym sa struky varia pripravime si vsetko co potrebujeme. Osupeme cesnak a nakrajame na platky. Nakrajame jamon serrano alebo udenu slaninu na kocky.
  3. Na panvicu dame trochu olivoveho oleja a nechame ho zohriat. Pridame cesnak a trochu ho osmazime. Pridame jamon serrano alebo slaninu a smazime za staleho miesania.
  4. Ked je cesnak a jamon serrano ci slanina uz osmazena, pridame scedene struky, sol a cierne korenie podla chuti a asi tak za pol lyzicky udenej papriky. Podlejeme vinom a dobre premiesame. Nechame vyredukovat a dochutime ak treba.
  5. Par minut takto dusime a miesame a je hotovo. Vypneme skor ako sa odpari vsetka stava a servirujeme. Dobru chut prajem.