Fazuľová polievka s párkom
Výborná fazuľová polievočka, niekto si do nej pridáva údené mäso, klobásu, zemiaky či rezance. Asi záleží od zvykov v rôznych častiach Slovenska.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50-60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g suchá |
|
| 2 PL (alebo masť) |
|
| 1-2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 4 ks |
|
| 1/2 PL |
|
| 4 strúčiky |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 1 ČL |
|
Postup
-
1
Fazuľu som namočila na noc a ráno vymenila vodu.
- 2
Uvarila do mäkka s nakrájanou mrkvou a petržlenom.
- 3
Potom som pridala nakrájané párky, majoránku, čierne korenie a roztlačený cesnak.
- 4
Podusila som na oleji nakrájanú cibuľu, pridala múku, chvíľu popražila a potom prisypala červenú mletú papriku, zaliala studenou vodou. Zásmažku som pridala do polievky a prevarila. Niekedy zásmažku nerobím, aj tak je polievka výborná.
- 5
A nakoniec nezabudnime polievku dosoliť podľa chuti.
- 6
Nakrájajme si čerstvý chlebík a už len - dobrú chuť.🙂
Tiež fazuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Veru dobrý nápad s tým mixovaním. Niekto má rád viac husté polievky a chuť zásmažky. Dá sa zahustiť aj nastrúhaným zemiakom.
Presne tak. Takto varím skoro všetky strukovinové polievky.🙂