Fazuľová polievka ala Svetlana (fotorecept)

Autor receptu: svetlana9

Keď sú polievky hustejšie nahradia aj hlavné jedlo. Ak obsahujú zeleninu a strukoviny, sú aj zdravé. Jednoduchá a rýchla príprava, čo k tomu dodať.

8
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme a pokrájame mrkvu, zemiaky, cibuľu, cesnakové strúčiky.
  2. Osolíme, pridáme vegetu, mletú rascu, vodu a dáme variť.
  3. Asi po 30 minútach pridáme aj fazuľu z konzervy.
  4. Necháme cca 10 minút povariť. Pridáme 3 PL ocot a necháme zovrieť. Potom vlejeme smotanu na varenie. Keď polievka znovu zovrie dochutíme kôprom.
  5. Hotovo. Môžeme podávať. Dobrú chuť!