Fazuľová polievka ala Svetlana (fotorecept)
Autor receptu: svetlana9
Keď sú polievky hustejšie nahradia aj hlavné jedlo. Ak obsahujú zeleninu a strukoviny, sú aj zdravé. Jednoduchá a rýchla príprava, čo k tomu dodať.
8 porcií |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme a pokrájame mrkvu, zemiaky, cibuľu, cesnakové strúčiky.
- Osolíme, pridáme vegetu, mletú rascu, vodu a dáme variť.
- Asi po 30 minútach pridáme aj fazuľu z konzervy.
- Necháme cca 10 minút povariť. Pridáme 3 PL ocot a necháme zovrieť. Potom vlejeme smotanu na varenie. Keď polievka znovu zovrie dochutíme kôprom.
- Hotovo. Môžeme podávať. Dobrú chuť!