Fazuľkový šalát

Fazuľkový šalát s bryndzou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia. Kto má rád fazuľku, doporučujem mu tento recept vyskúšať.

2-3
porcie
30 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na lyžici oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme plátky cesnaku a necháme rozvoňať.
  2. Pridáme narezanú fazuľku, osolíme, okoreníme, podlejeme 3 lyžicami vody a restujeme 10 minút. Viac nepodlievame, voda musí byť za ten čas vydusená.
  3. Odstavíme, pridáme nasekané listy zeleru, zakryjeme a necháme v chladničke dobre vychladnúť.
  4. Potom k fazuľke pridáme uvarený cícer, olivový olej, šťavu a premiešame.
  5. Na fazuľku rozdrobíme bryndzu, opäť premiešame.
  6. Šalát podávame posypaný pažitkou.