Fazuľkový šalát
Fazuľkový šalát s bryndzou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia. Kto má rád fazuľku, doporučujem mu tento recept vyskúšať.
2-3 porcie |
30 (+ chladenie) minút príprava |
Postup
- Na lyžici oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme plátky cesnaku a necháme rozvoňať.
- Pridáme narezanú fazuľku, osolíme, okoreníme, podlejeme 3 lyžicami vody a restujeme 10 minút. Viac nepodlievame, voda musí byť za ten čas vydusená.
- Odstavíme, pridáme nasekané listy zeleru, zakryjeme a necháme v chladničke dobre vychladnúť.
- Potom k fazuľke pridáme uvarený cícer, olivový olej, šťavu a premiešame.
- Na fazuľku rozdrobíme bryndzu, opäť premiešame.
- Šalát podávame posypaný pažitkou.