Fazuľa v paradajkovej omacke - Baked Beans ( fotorecept)

palokuchki - fotkapalokuchki, 9. mája 2011

V obchodoch je dostat rozne druhy tejto fazulky nakladanej v konzervach. Zacala som si ju robit doma. Hlavne ked mam aj svoje paradajky viem co tam dam a co jeme. Myslim tiez, ze je aj chutnejsia od tej kupovanej.

4-5
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 salka
3 salky
1 ks
1 PL
1 PL
1/4 KL
1 ks
2 salky
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazulu som si namocila a nechala som ju postat do druheho dna. Na druhy den som vodu z fazuly zliala a fazulu som zaliala s troma salkami cerstvej vody. Pridala som 1 PL suchej horcice.

    Fazuľa v paradajkovej omacke - Baked Beans ( fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablko a cibulu som ocistila, nakrajala na mensie kusky a spolu so stiplavou paprikou, cukrom a klincekami som pridala k fazule.

    Fazuľa v paradajkovej omacke - Baked Beans ( fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked uz nemam doma svoje paradajky, tak si ich kupim vo velkom baleni, porozdelujem si ich na mensie mnozstva a dam zmrazit. K fazule som pridala dve salky takychto zmrazenych paradajok.

    Fazuľa v paradajkovej omacke - Baked Beans ( fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked to zovrelo odtiahla som hrniec na bok a nechala som to pomalicky prikryte varit asi hodinu, alebo pokym fazula nebude makka. Ak sa vam zda, ze je to moc vodove, nechajte fazulu varit odokrytu, aby voda vyvrela. Anglicky nazov Baked Beans, znamena pecena fazula. Mam aj v recepte, ze by sa to malo piect v rure, ale ja to robievam takto v hrnci a som s tym spokojna. Nakoniec treba fazulu este dochutit solou a mozno trochu cukrom. Kto chce moze si pridat nakrajanu sunku.

    Fazuľa v paradajkovej omacke - Baked Beans ( fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Veru super,rada paradajkovú fazuľu užívam a už je v KK :-)))
Aj my máme radi paradajkovú fazuľu. Zaujali ma tie mrazené paradajky. Prosím, ako ich upravuješ pred zmrazením ?