Fazuľa v paradajkovej omacke - Baked Beans ( fotorecept)

palokuchki - fotkapalokuchki, 9. mája 2011

V obchodoch je dostat rozne druhy tejto fazulky nakladanej v konzervach. Zacala som si ju robit doma. Hlavne ked mam aj svoje paradajky Zobraziť celý popisV obchodoch je dostat rozne druhy tejto fazulky nakladanej v konzervach. Zacala som si ju robit doma. Hlavne ked mam aj svoje paradajky viem co tam dam a co jeme. Myslim tiez, ze je aj chutnejsia od tej kupovanej.

4-5
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 salka
3 salky
1 ks
1 PL
1 PL
1/4 KL
1 ks
2 salky
1 KL




Postup

  1. 1

    Fazulu som si namocila a nechala som ju postat do druheho dna. Na druhy den som vodu z fazuly zliala a fazulu som zaliala s troma salkami cerstvej vody. Pridala som 1 PL suchej horcice.

    Fazuľa v paradajkovej omacke - Baked Beans ( fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablko a cibulu som ocistila, nakrajala na mensie kusky a spolu so stiplavou paprikou, cukrom a klincekami som pridala k fazule.

    Fazuľa v paradajkovej omacke - Baked Beans ( fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked uz nemam doma svoje paradajky, tak si ich kupim vo velkom baleni, porozdelujem si ich na mensie mnozstva a dam zmrazit. K fazule som pridala dve salky takychto zmrazenych paradajok.

    Fazuľa v paradajkovej omacke - Baked Beans ( fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked to zovrelo odtiahla som hrniec na bok a nechala som to pomalicky prikryte varit asi hodinu, alebo pokym fazula nebude makka. Ak sa vam zda, ze je to moc vodove, nechajte fazulu varit odokrytu, aby voda vyvrela. Anglicky nazov Baked Beans, znamena pecena fazula. Mam aj v recepte, ze by sa to malo piect v rure, ale ja to robievam takto v hrnci a som s tym spokojna. Nakoniec treba fazulu este dochutit solou a mozno trochu cukrom. Kto chce moze si pridat nakrajanu sunku.

    Fazuľa v paradajkovej omacke - Baked Beans ( fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

frezia68
Veru super,rada paradajkovú fazuľu užívam a už je v KK :-)))
kata50
Aj my máme radi paradajkovú fazuľu. Zaujali ma tie mrazené paradajky. Prosím, ako ich upravuješ pred zmrazením ?
mojack
suchá horciča- tak u nas na SK som ju nevidela.
pivonka
Tá fotka láká, hneď by som si dala. dávam do kk.
evanaaa
Takú paradajkovú fazulu by som sa dala, ináč, fazulu robievam často - polievky, omáčky, " mexickú" , pyré, a pod. Tiež vidím horčicu v suchom stave prvýkrát. Dá sa urobiť aj doma, myslím, z horčičných semienok ( tie mám )? A tie paradajky čo dáš zmraziť, to je pretlak ?
janger
Musim sa priznat, Danka, ze kupujem uz hotove... Ale takto doma robene je iste chutnejsie, a hlavne teda, ze vies, co v tom je...Pre istotu si receptik odkladam do KK, mozno niekedy skusim spravit.
honestka
Danka, tiez si robievam za velky hrniec doma troska s inym zlozenim podobnym viacej k tej tunajsej originalite.
Ja ju vsak peciem tiez ako dakedy robili osadlici, pretoze som bola obdarovana hlinenym hrncom na tento ucel /ktory by dnes mohol uz patrit aj do muzea hehe/.
Narobila si mi velke chute!
palokuchki
@kata68 , na tento recept som pouzila kupovane paradajky vo vlastnej stave. Kupila som ich v troj kilovej plechovke. Ked som to otvorila, tak som si ich porozdelovala do mensich krabiciek a tak som ich dala zamrazit. Domace paradajky pokrajam na mensie kusky (nesupem ich, nam nevadia supky), chvilu ich povarim a vychladnute si tiez naporcujem a dam zmrazit. Ked chces mat silnejsi koncentrat, povar paradajky dlhsie. Tiez si mozes prevarene paradajky najprv zmrazit v miskach na robenie ladu. Potom ich vyber, daj do sacku a tak skladuj v mraznicke. @evanaaa ja by som skusila tie horcicove semienka pomliet na makovom alebo kavovom mlynceku. Vsetkym vam dakujem za ohlasy na tento recept.
kata50
Srdečná vďaka. Tie paradajky si pripravím do zásoby. :-))
evanaaa
Palokuchki, práve to som mala na mysli, ty si mi to len odobrila - pomlieť semiačka.
hannah22
robím podobnú fazuľu, len ju v liatinovom hrnci dlho varím a ako prílohu podávam opečenú klobásku pre pána, aby sa najedol, ten recept na paradajky je skvelý nápad , už sa teším ako ho v lete použijem na vlastné paradajky, ďakujem... :))
salinka
Domaca verzia paradajkovej fazule bude urcite chutnejsia. Ja som pridala na varechu fazulovy salat, ktory robievam, ale tento ukladam a tiez vyskusam.
marianne69
@danka spravene,poviem ti,ze lepsiu pripravu fazule som este nejedla,vynikajuuuuce.Muz na mna najskor nedovercivo pozeral,ked som tam jablka a klinceky,horcicu sypala:-)ale nakoniec pytal este duplu.A ta vona,no proste vyborne.Dakujem za receptik,je v chlieviku stalice.:-)
radka16
Ahoj mohla by som ta poprosit, nenapisala by si mi recept na tu z rury? a este skusal to niekto zavarit ci to treba aj sterilizovat alebo tak. Dakujem
pivonka
Pred časom som tu, na Varechu, pridala recept na zemiakové krokety. S napodobeninou Baked Beans som sa dosť natrápila a až dnes som prišla na to, že mám v kuchárskej knihe tento Tvoj recept. Tak som ho hneď za horúca zrealizovala a fazuľka je výborná, až na to, že sa varila tri hodiny! No, svoju som už minula a táto bola kupovaná. Ešteže mám indukciu, tak som hádam až tak moc neprepálila. Všetkým Varecháčom odporúčam.
palokuchki
@Marianne , ked to dovarim hned take horuce to dam do poharov a zatvorim. Viecka sa zatiahnu. Ked to chcem na dlhsie skladovanie este to potom sterilizujem pre istotu 15 minut na 80°. Teraz na to pouzivam paradajky co som si namrazila minulu sezonu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia