Fazuľa

Fazuľa s medvedím cesnakom so strateným vajíčkom a s baby zemiakmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Fazuľu namočíme deň vopred. Potom z nej zlejeme vodu, zalejeme ju novou a uvaríme do mäkka. Fazuľu scedíme, ale vodu z varenia si necháme. Budeme potrebovať tak 300 ml.
  2. Zeleninu nakrájame na malé kocky a orestujeme na oleji, podlejeme vodou z varenia fazule a varíme do mäkka. Pridáme smotanu a spolu s medvedím cesnakom a so špenátom rozmixujeme do hladka. Zmes pridáme k fazuli v hrnci, privedieme do varu a pridáme maslo. Dochutíme soľou a korením. Odstavíme.
  3. Na panvici na masle opečieme uvarené baby zemiaky prekrojené na polovice spolu s vetvičkou tymianu. Osolíme ich a okoreníme.
  4. V malom hrnci necháme zovrieť vodu a pridáme ocot. Pomocou lyžice roztočíme vodu a do stredu víru vyklepneme vajíčko. Na malom ohni varíme, kým bielok nie je tuhý a žĺtok tekutý.
  5. Na tanier dáme krémovú fazuľu a na ňu poukladáme opečené zemiaky a na vrch stratené vajíčko. Môžeme ozdobiť mikrobylinkami a pokvapkať bylinkovým olejom.