Fazuľa
Fazuľa s medvedím cesnakom so strateným vajíčkom a s baby zemiakmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Fazuľu namočíme deň vopred. Potom z nej
zlejeme vodu, zalejeme ju novou a uvaríme do
mäkka. Fazuľu scedíme, ale vodu z varenia si
necháme. Budeme potrebovať tak 300 ml.
- Zeleninu nakrájame na malé kocky a orestujeme na oleji, podlejeme vodou z varenia fazule a varíme do mäkka. Pridáme smotanu a spolu s medvedím cesnakom a so špenátom rozmixujeme do hladka. Zmes pridáme k fazuli v hrnci, privedieme do varu a pridáme maslo. Dochutíme soľou a korením. Odstavíme.
- Na panvici na masle opečieme uvarené baby zemiaky
prekrojené na polovice spolu s vetvičkou
tymianu. Osolíme ich a okoreníme.
- V malom hrnci necháme zovrieť vodu a pridáme ocot.
Pomocou lyžice roztočíme vodu a do stredu víru vyklepneme vajíčko. Na malom ohni varíme, kým bielok nie
je tuhý a žĺtok tekutý.
- Na tanier dáme krémovú fazuľu
a na ňu poukladáme opečené zemiaky a na vrch stratené
vajíčko. Môžeme ozdobiť mikrobylinkami a pokvapkať
bylinkovým olejom.
|