Cesnaková polievka

Fajnová cesnačka

Autor receptu: tatianka2008

Cesnaková polievka, ktorá ťa určite postaví na nohy v čase chrípky.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ošúpeme a pretlačíme cesnak do misky. Množstvo záleží na každom individuálne, záleží ako ho znášame. Pripravíme si už aj zemiaky, ktoré ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky.
  2. Do hrnca dáme 2 lyžice masla. Ďalej k roztopenému maslu pridáme cesnak, keď nám fajne rozvonia kuchyňu, pridáme zemiaky.
  3. Všetko zasypeme mletou červenou paprikou, čiernym korením, mletou rascou, majoránkou a soľou. Všetko spolu premiešame a trocha opražíme.
  4. Zalejeme vodou podľa toho koľko polievky chceme. Pridáme slepačí bujón, bobkový list a varíme do zmäknutia zemiakov. Polievku ochutnávame a podľa potreby dochucujeme.
  5. Kým sa polievka varí pripravíme si krutóny. Bagetu nakrájame a kúsky dáme opiecť na panvicu s trochou olivového oleja.
  6. Keď sú zemiaky mäkké, vyberieme bobkový list a zemiaky rozmixujeme.
  7. Polievku podávame horúcu s nastrúhaným syrom a krutónmi. Dobrú chuť.