Cesnaková polievka
Fajnová cesnačka
Autor receptu: tatianka2008
Cesnaková polievka, ktorá ťa určite postaví na nohy v čase chrípky.
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ošúpeme a pretlačíme cesnak do misky. Množstvo záleží na každom individuálne, záleží ako ho znášame. Pripravíme si už aj zemiaky, ktoré ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky.
- Do hrnca dáme 2 lyžice masla. Ďalej k roztopenému maslu pridáme cesnak, keď nám fajne rozvonia kuchyňu, pridáme zemiaky.
- Všetko zasypeme mletou červenou paprikou, čiernym korením, mletou rascou, majoránkou a soľou. Všetko spolu premiešame a trocha opražíme.
- Zalejeme vodou podľa toho koľko polievky chceme. Pridáme slepačí bujón, bobkový list a varíme do zmäknutia zemiakov. Polievku ochutnávame a podľa potreby dochucujeme.
- Kým sa polievka varí pripravíme si krutóny. Bagetu nakrájame a kúsky dáme opiecť na panvicu s trochou olivového oleja.
- Keď sú zemiaky mäkké, vyberieme bobkový list a zemiaky rozmixujeme.
- Polievku podávame horúcu s nastrúhaným syrom a krutónmi. Dobrú chuť.