Bravčové líčka
Bravčové líčka

Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine

Lukáš Šidlovský
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 21. augusta 2020
Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

800 g
500 ml
100 g
100 g
50 g
50 g
2 ks
5 strúčikov
200 g
3 vetvičky
Zemiakové džatky:
1 kg
6 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy hrubé asi 1,5 cm. Cibuľu nakrájame nahrubo a strúčiky cesnaku nasekáme na plátky. V panvici na rozpálenej masti sprudka opečieme líčka z obidvoch strán. Vyberieme ich, osolíme a odložíme bokom, ale do tepla.

  2. 2

    Vo výpeku postupne restujeme cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu. Pridáme paradajkový pretlak, chvíľu restujeme a podlejeme vínom. Necháme zovrieť a odstavíme. Zeleninu preložíme na plech na pečenie. Pridáme vetvičky rozmarínu a líčka. Rúru predhrejeme na 130 °C a zakryté pečieme 2 hodiny. Výpek so zeleninou dohladka rozmixujeme a pridáme maslo.

  3. 3

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme ich, ale 1/3 vody necháme v zemiakoch. Pridáme múku, premiešame. Hrniec prikryjeme a necháme chvíľu odstáť. Zemiaky rozpučíme, ak je potrebné, pridáme ešte trochu múky. Z hmoty vytvarujeme guľky či valčeky.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre