Foto: Andrea Červenková
Foto: Andrea Červenková
Študenti pripravovali dve predpísané jedlá – tradičné kórejské špeciality Džabče – číre cestoviny zo sladkých zemiakov s mäsom a zeleninou a Tokgalbi – vypražané hovädzie rebierka (recepty na ne nájdete aj pod týmto článkom). Porotcovia, ktorým predsedal šéfkuchár Hyung-soo Yim z Veľkej Británie, od začiatku sledovali systematickosť práce a čistotu, prácu so surovinami. Všetkým súťažiacim sa ruky len tak mihali, ich pedagógovia im nenápadne šepkali, čo majú robiť, porotcovia radili, čo zlepšiť a ostatní (vrátane mňa) len obzerali a tiekli im slinky. Po 2 hodinách usilovnej práce zaznel opäť gong a študenti svoje krásne výtvory priniesli na stôl, kde ich porotcovia mohli najprv vizuálne ohodnotiť a potom samozrejme i ochutnať.
Foto: Andrea Červenková
Každý súťažiaci si domov odniesol hodnotný darček a finančne boli ocenené prvé až šieste miesto. Pre všetkých súťažiacich to bol určite vyčerpávajúci deň, ale priniesol im nové skúsenosti a hlavne možnosť porovnať svoje zručnosti s ostatnými študentmi a získať skvelé rady od skúsených a renomovaných kuchárov.
Foto: Andrea Červenková
Členovia poroty: Jade Park, Song Miae, Hyung-soo Yim, Michal Šiška, Zuzana Vavrincová, Ivan Vozár (na fotke chýba)
Foto: Andrea Červenková
Víťazné družstvo: Tomáš Zsidek, Kristián Stanko zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Komárne so svojimi pedagógmi.
Takto vyzerali víťazné jedlá:
Pozrite si výber z ďalších súťažných jedál:
Foto: Andrea Červenková
Foto: Andrea Červenková
Foto: Andrea Červenková
Foto: Andrea Červenková
Foto: Andrea Červenková
Foto: Andrea Červenková
Foto: Andrea Červenková
Rozhovor so šéfkuchárom Hyung-soo Yim nájdete tu:
Hyung-soo Yim: Chuť Kórey je pre mňa chuť domova
Zaujímavé recepty z kórejskej kuchyne nájdete tu:
Kórejská kuchyňa
Diskusia k článku