Držkový perkelt

roberto22 - fotkaroberto22, 26. júna 2012
Držkový perkelt
Foto: roberto22

Toto jedlo mám velice rád tak si ho aj pár krát za rok pripravím je chutné a jednoduché na prípravu:D

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg predvarené
1 ks
1 čj
4 ks
4 ks
4 strúčiky
1 PL
1 PL
1 PL
1 ks
2 dcl




Postup

  1. 1

    Cibuľu si orestujeme na masti pridáme kmín ,nové korenie, bobkový list, cesnak.Kmín nám začne pekne pukať a krásne voňať.

    Držkový perkelt  - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nakrájané predvarené držky , soľ a sprudka restujeme nech sa nám všetká voda voda vyparí a pridáme mletú papriku a nakrájanú zelenú štipľavú papriku a pretlak.

    Držkový perkelt  - obrázok 2
  3. 3

    Po chvíľke restovania nech nám paprika nezhorkne cca 20 sekúnd zalejeme vodou a asi 40 min na miernom ohni varíme až kým nemá konzistenciu hustej polievky poprípade si môžeme pomôcť riedkou zápražkou a nakoniec pridáme drvený majorán a jeden strúčik roztlačeného cesnaku.Podáva sa s knedľou ale já ho mám najradšej s čerstvým chlebom a feferónkami.Dobrú chuť

    Držkový perkelt  - obrázok 3

Diskusia k receptu

medulienka122
držky mám radšej jesť, ale variť nemám odvahu, to by manžel musel ísť preč z domu, lebo ich nemá rád na moju škodu, rcp. je určite chutný
kucharka100
Mám rada držky aj ich rada varím, dokonca som si sama viem spraviť polotovar z darovaného hovädzieho žalúdka. Zásada je dobre očistiť, umyť a povariť aj v troch vodách, ktoré zakaždým vylejeme. Až potom dáme opäť variť do čistej vody a varíme ich do zmäknutia. Uvarené držky vyberieme do studenej vody a necháme vychladnúť. Pokrájame na tenšie a menšie rezance a dáme do sáčikov zamraziť. Podľa potreby vyberáme a varíme.....čo len chceme, či polievku, či perkelt atď.
hubata
Aj ja milujem držky a tak ako píše @kuch árka musia byť čisté, vybielené vo viacerých vodách a potom je to paráda. Recept je krásny, máš pekné foto a popis. Najlepšia držková je s čerstvými bosniakmi.
akeber
pošlem manžela,,, nech sa aspoň díva :-) furt mi vyčíta že mu nenavarím držky :-) pekný recept :-)
grandma
Držky mám veľmi rada, takto som ešte nevarila najbližšie vyskúšam. Ďakujem za tip.
evanaaa
Držkovú polievku musím variť aspoň raz za mesiac, nedávno sme ju mali, perkelt so ešte neskúšala, neviem, čo by muž povedal, ale možno by si pochutil.
rulik
konečne sa mi podarilo kúpiť výborný polotovar(žiadny smradľavý Mecom) a dnes som si urobil na paprike ,až sa duše lapali




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia