Držkový perkelt
Autor receptu: roberto22
Toto jedlo mám velice rád tak si ho aj pár krát za rok pripravím je chutné a jednoduché na prípravu:D
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu si orestujeme na masti pridáme kmín ,nové korenie, bobkový list, cesnak.Kmín nám začne pekne pukať a krásne voňať.
- Pridáme nakrájané predvarené držky , soľ a sprudka restujeme nech sa nám všetká voda voda vyparí a pridáme mletú papriku a nakrájanú zelenú štipľavú papriku a pretlak.
- Po chvíľke restovania nech nám paprika nezhorkne cca 20 sekúnd zalejeme vodou a asi 40 min na miernom ohni varíme až kým nemá konzistenciu hustej polievky poprípade si môžeme pomôcť riedkou zápražkou a nakoniec pridáme drvený majorán a jeden strúčik roztlačeného cesnaku.Podáva sa s knedľou ale já ho mám najradšej s čerstvým chlebom a feferónkami.Dobrú chuť