Držková z hlivy ustricovej fotorecept
Foto: gordonko
Nie všetci ľúbia hovädzie držky, z ktorých sa varí držková polievka, ja som bol jeden z nich, nemohol som to ani cítiť a moja Zobraziť celý popisNie všetci ľúbia hovädzie držky, z ktorých sa varí držková polievka, ja som bol jeden z nich, nemohol som to ani cítiť a moja mama ju ,, milovala,, ... Dnes ju už zjem, len držky mám radšej najemno pokrájané. Preto som robil z hlivy ustricovej, huby ľúbim, môžu byť aj na hrubšie pokrájané ....
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hlivu si nakrájame na širšie pásiky .... Nožičky hlivy som nedával iba klobúčky, potom som si najemno pokrájal cibuľu a tu som si dal osmažiť do sklovita na bravčovej masti.
-
2
Ked je cibula do sklovita, nasypal som koreniny: drvenú rascu, čierne korenie, nové korenie mleté, sladkú mletú papriku a pálivú papriku.
-
3
Nakoniec som prisypal hladkú múku ( podla vlastného uváženia - nie veľa 3 - 4 lyžice ) a všetko to premiešame do zhusnutia.
-
4
Vymenil som varešku za drôtenú metličku a postupne prilievam hovädzí vývar a miešam tak, aby nám hrudky neostali .... Tento postup som odkukal z iného receptu.
-
5
Potom som osolil a nasypal pokrájanú hlivu a nechal variť cca 20 minut.
-
6
Bolo to riedke a tak som sa vrátil ku klasike (k zápražke), na troche bravčovej masti som osmažil prelisovaný cesnak, pridal pálivú papriku a hladkú múku - zhustlo to a riedil som to polievkou bez húb.
-
7
Polievku som fajnovo zahustil, pridal som v rukách podrvenú majoránku a nechal prevrieť ... A bolo hotovo.
-
8
DOBRÚ CHUŤ
:-) není nic jednoduššího, přejmenuj polívku na hlívová a nebudes mít problém s drzkama :-)