Údený losos

Domáci marinovaný losos (fotorecept)

Autor receptu: domi454

Jednoduchý spôsob ako si pripraviť "údeného" lososa doma, ktorý je navyše chutnejší, lacnejší a je ho viac ;) Ide v podstate o marinovaného lososa, ktorý nevyžaduje žiadnu tepelnú úpravu, len trpezlivosť vyčkať, kým bude hotový.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Zmiešame soľ, cukor, korenie.
  3. Zmes poriadne vtrieme do lososa a pokvapkáme citrónovou šťavou a slivovicou. Na vrch posypeme posekaný kôpor.
  4. Zmesou masírujeme lososa niekoľkokrát denne počas marinovania, ktoré by malo trvať cca 2 dni.
  5. Po tejto dobe vyberieme lososa zo zmesi, utierkou usušíme a krájame na tenké plátky. K takto pripravenému lososovi si pripravíme cesnakový dresing - kyslá smotana, cesnak, korenie, bylinky podľa chuti, soľ.
  6. Dobrú chuť!