Pečené kuracie mäso
Pečené kuracie mäso

Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, dnes 06:00

Keď si obľúbený gyros pripravíte doma, bude chutiť ešte lepšie. Vo fastfoodoch mäso pečú napichnuté na ražni, tak ako si s tým poradiť doma?

4-6
porcie
30 (+ marinovanie) minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg (vykostené, bez kože)
1 téglik
50 ml
2 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
4 strúčiky
1 ks
1 ks veľká (alebo zemiak)
Na podávanie:




Postup

  1. 1

    Vykostené kuracie stehná bez kože prekrojíme na polovice.

  2. 2

    Mäso vložíme do veľkej misy, pridáme jogurt, olej, mletú rascu, mletú červenú papriku, oregano, soľ, prelisovaný cesnak, nastrúhame citrónovú kôru a prilejeme čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu. Premiešame a odložíme najlepšie na noc do chladničky.

  3. 3

    Na plech dáme alobal a naň postavíme prekrojenú veľkú cibuľu alebo zemiak. Do oboch polovíc zapichneme špajdle a na tie napicháme marinované kuracie mäso.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 až 60 minút. Treba kontrolovať, aby sa mäso nevysušilo, ale bolo prepečené. Po upečení opatrne nakrájame ostrým nožom na kúsky a servírujeme v pita chlebíkoch s jogurtom a s nakrájanou čerstvou zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia