Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! videorecept
Keď si obľúbený gyros pripravíte doma, bude chutiť ešte lepšie. Vo fastfoodoch mäso pečú napichnuté na ražni, tak ako si s tým poradiť doma?
porcie
príprava
na 180 °C
Foto: Televízia Varecha
Suroviny
1 kg (vykostené, bez kože) |
|
1 téglik |
|
50 ml |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
4 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 ks veľká (alebo zemiak) |
|
Na podávanie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vykostené kuracie stehná bez kože prekrojíme na polovice.
- 2
Mäso vložíme do veľkej misy, pridáme jogurt, olej, mletú rascu, mletú červenú papriku, oregano, soľ, prelisovaný cesnak, nastrúhame citrónovú kôru a prilejeme čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu. Premiešame a odložíme najlepšie na noc do chladničky.
- 3
Na plech dáme alobal a naň postavíme prekrojenú veľkú cibuľu alebo zemiak. Do oboch polovíc zapichneme špajdle a na tie napicháme marinované kuracie mäso.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 až 60 minút. Treba kontrolovať, aby sa mäso nevysušilo, ale bolo prepečené. Po upečení opatrne nakrájame ostrým nožom na kúsky a servírujeme v pita chlebíkoch s jogurtom a s nakrájanou čerstvou zeleninou.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu