Pečené kuracie mäso

Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! (videorecept)

Autor receptu: tartletka

Keď si obľúbený gyros pripravíte doma, bude chutiť ešte lepšie. Vo fastfoodoch mäso pečú napichnuté na ražni, tak ako si s tým poradiť doma?

4-6
porcie
30 (+ marinovanie) minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vykostené kuracie stehná bez kože prekrojíme na polovice.
  2. Mäso vložíme do veľkej misy, pridáme jogurt, olej, mletú rascu, mletú červenú papriku, oregano, soľ, prelisovaný cesnak, nastrúhame citrónovú kôru a prilejeme čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu. Premiešame a odložíme najlepšie na noc do chladničky.
  3. Na plech dáme alobal a naň postavíme prekrojenú veľkú cibuľu alebo zemiak. Do oboch polovíc zapichneme špajdle a na tie napicháme marinované kuracie mäso.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 až 60 minút. Treba kontrolovať, aby sa mäso nevysušilo, ale bolo prepečené. Po upečení opatrne nakrájame ostrým nožom na kúsky a servírujeme v pita chlebíkoch s jogurtom a s nakrájanou čerstvou zeleninou.