Pečené kuracie mäso
Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! (videorecept)
Autor receptu: tartletka
Keď si obľúbený gyros pripravíte doma, bude chutiť ešte lepšie. Vo fastfoodoch mäso pečú napichnuté na ražni, tak ako si s tým poradiť doma?
4-6 porcie |
30 (+ marinovanie) minút príprava |
50-60 minút na 180 °C |
Postup
- Vykostené kuracie stehná bez kože prekrojíme na polovice.
- Mäso vložíme do veľkej misy, pridáme jogurt, olej, mletú rascu, mletú červenú papriku, oregano, soľ, prelisovaný cesnak, nastrúhame citrónovú kôru a prilejeme čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu. Premiešame a odložíme najlepšie na noc do chladničky.
- Na plech dáme alobal a naň postavíme prekrojenú veľkú cibuľu alebo zemiak. Do oboch polovíc zapichneme špajdle a na tie napicháme marinované kuracie mäso.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 až 60 minút. Treba kontrolovať, aby sa mäso nevysušilo, ale bolo prepečené.
Po upečení opatrne nakrájame ostrým nožom na kúsky a servírujeme v pita chlebíkoch s jogurtom a s nakrájanou čerstvou zeleninou.