Domáce gnocchi
Domáce gnocchi

Domáce gnocchi s pestom a šunkou

helena10 - bez fotkyhelena10, 15. júna 2024
Domáce gnocchi s pestom a šunkou
Foto: helena10

Jednoduchá domáca večera.

Suroviny

Domáce gnocchi:
500 g (uvarené v šupke)
150 g
1 ks
1 KL
Omáčka:
3 ks čerstvé
 (Rosso)
 (z mlynčeka)
 nakrájaná




Postup

  1. 1

    Uvarené ochladené zemiaky zbavíme šupky a na veľkých očkách nastrúhame. Pridáme vajce, soľ, múku a vypracujeme cesto ani riedke, ani tuhé. Rozdelíme ho na 2 - 3 časti a na jemne pomúčenej doske rukami vytvarujeme dlhšie valčeky. Nakrájame ich. Veľkosť podľa vlastného uváženia.

  2. 2

    Gnocchi vhodíme do vriacej osolenej vody, ktorú sme si postavili vopred. Párkrát gnocchi jemne vareškou premiešame, aby sa neprilepili na dno hrnca. Keď vyplávajú na povrch, povaríme ešte 2-3 minútky. Ochutnáme. Uvarené scedíme.

  3. 3

    Na omáčku nakrájané čerstvé paradajky opečieme na oleji, podlejeme troškou vody a chvíľu dusíme. Pridáme na menšie rezance nakrájanú šunku, pesto, štipku chilli a osolíme.

    Domáce gnocchi s pestom a šunkou - obrázok 3
  4. 4

    Hotovou omáčkou prelejeme porciu gnocchi na tanieri, okoreníme mlynčekovým čiernym korením, prelejeme trochou olivového oleja a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť prajem.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia