Domáce gnocchi s pestom a šunkou
Foto: helena10
Jednoduchá domáca večera.
Suroviny
Domáce gnocchi: | |
500 g (uvarené v šupke) |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
Omáčka: | |
|
|
3 ks čerstvé |
|
(Rosso) |
|
|
|
|
|
|
|
(z mlynčeka) |
|
nakrájaná |
|
|
Postup
-
1
Uvarené ochladené zemiaky zbavíme šupky a na veľkých očkách nastrúhame. Pridáme vajce, soľ, múku a vypracujeme cesto ani riedke, ani tuhé. Rozdelíme ho na 2 - 3 časti a na jemne pomúčenej doske rukami vytvarujeme dlhšie valčeky. Nakrájame ich. Veľkosť podľa vlastného uváženia.
- 2
Gnocchi vhodíme do vriacej osolenej vody, ktorú sme si postavili vopred. Párkrát gnocchi jemne vareškou premiešame, aby sa neprilepili na dno hrnca. Keď vyplávajú na povrch, povaríme ešte 2-3 minútky. Ochutnáme. Uvarené scedíme.
- 3
Na omáčku nakrájané čerstvé paradajky opečieme na oleji, podlejeme troškou vody a chvíľu dusíme. Pridáme na menšie rezance nakrájanú šunku, pesto, štipku chilli a osolíme.
- 4
Hotovou omáčkou prelejeme porciu gnocchi na tanieri, okoreníme mlynčekovým čiernym korením, prelejeme trochou olivového oleja a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť prajem.
Tiež gnocchi:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu