Domáce gnocchi

Domáce gnocchi s pestom a šunkou

Autor receptu: helena10

Jednoduchá domáca večera.

Suroviny

Postup

  1. Uvarené ochladené zemiaky zbavíme šupky a na veľkých očkách nastrúhame. Pridáme vajce, soľ, múku a vypracujeme cesto ani riedke, ani tuhé. Rozdelíme ho na 2 - 3 časti a na jemne pomúčenej doske rukami vytvarujeme dlhšie valčeky. Nakrájame ich. Veľkosť podľa vlastného uváženia.
  2. Gnocchi vhodíme do vriacej osolenej vody, ktorú sme si postavili vopred. Párkrát gnocchi jemne vareškou premiešame, aby sa neprilepili na dno hrnca. Keď vyplávajú na povrch, povaríme ešte 2-3 minútky. Ochutnáme. Uvarené scedíme.
  3. Na omáčku nakrájané čerstvé paradajky opečieme na oleji, podlejeme troškou vody a chvíľu dusíme. Pridáme na menšie rezance nakrájanú šunku, pesto, štipku chilli a osolíme.
  4. Hotovou omáčkou prelejeme porciu gnocchi na tanieri, okoreníme mlynčekovým čiernym korením, prelejeme trochou olivového oleja a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť prajem.