Domáca paštéta-kuraco-bravčovo-mäsová-ponorným mixérom fotorecept
Foto: ochino
Tento recept vznikol ako tretí pokus-najpred bola len z kuracích pečienok,potom z bravčových s mletým mäsom, toto je všetko spolu a je výborná...uvádzal som Zobraziť celý popisTento recept vznikol ako tretí pokus-najpred bola len z kuracích pečienok,potom z bravčových s mletým mäsom, toto je všetko spolu a je výborná...uvádzal som ju na obrázku už minule-k domácemu chlebu a teraz som ju spravil aj s vylepšeným receptom na chlieb-tento na finálnom obrázku je rolovaný /cesto nie je prekladané ale rolované ako roláda a vyšiel lepšie...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 kg |
|
0,5 kg |
|
0,5 kg |
|
3 PL |
|
3 - 4 ČL |
|
1 ks |
|
2 strúčiky (mesiačiky stredné) |
|
3 ks |
|
cca 20 dkg |
|
3 ČL |
|
2x-3x medzi prsty pomrviť |
|
2 ČL (navrch do flaštičiek) |
|
Postup
-
1
na drevenej doske pokrájame kuraciu pečienku na malé kúsky-a povyrezávame tie biele šlachy a blany- ako odpad kuraciu pečienku premyjeme studenou vodou-napr v deravom sitku /na rezance/
-
2
odpad
-
3
pokrájame bravčovú pečienku, ak sa dá povyrezávame nejaké biele blany... tiež ju premyjeme a pridáme ku kuracej pečienke
-
4
pridáme všetky ochucovadlá- 3 pl olivového oleja, pokrájanú surovú cibuľu,3-4pl soli /radšej dať len 3pl a potom ešte jednu pl soli- na záver -podľa chuti/,2 strúčiky /mesiačiky cesnaku-pretlačiť 2-3 kl mletého korenia,3 celé vajcia,majoránku-2x-3x rozmrviť medzi prstami,a bravčovú masť-cca 20dkg-/nechať zmäknúť alebo trochu roztopiť/
-
5
pridáme dochucovadlá
-
6
a zamiešame - môžeme chvíľu nechať aby pečienky nabrali tú chuť...
-
7
pridáme mleté mäso a rozmixujeme /ja mám 600W mixér -z Lidla/ a zvláda to..
-
8
ja som v tomto prípade zabudol dať ten cesnak a bravčovú masť-v predchádzajúcich krokoch, tak som to dodal teraz, ale tej masti bolo málo /len 2PL/- znesie to cca tých 20dkg alebo aj viac.../mäkká alebo roztopená masť tak nezaťaží mixér/
-
9
poriadne to rozmixujeme ponorným mixérom /ide to samozrejme mixovať aj vo väčšom mixéri, alebo po častiach.../
-
10
naplníme lyžicou túto rozmixovanú zmes do pohárikov napr. od horčice, tatarky, majolky apod./cca 2-3dcl/ a na vrch pridáme cca po 2KL husacej masti / alebo kačacej/-na prilepšenie...
-
11
dáme to do hrnca, naplníme vodou-cca do 3/4 flašiek- a dáme to variť- /od začiatku vretia vody-na stíšeno- cca 1,5 hod./ potom to vyberieme a necháme to vychladnúť a !-nejesť ešte horúce /ako moja manž./ prajem DOBRÚ CHUŤ ... P.S. /malá rada-ak sa na ponornom mixéri natočia na oske nejaké tie biele blany-ide to dobre odstrániť malými nožničkami na nechty/
chlebík parádny ...
ale keď sa má zachovať jednoduchosť receptu tak treba dodať už
hotovú-buď doma vytopenú alebo aj kúpnu /v tvare masla/
nechcel som špiniť mlynček, aj tak v ňom niečo zostane...
ale ak sa nakrája slaninka na drobné kocočky tak to asi mixér zvládne
/len aby sme ho nepreťažili-to som ešte neskúšal/
ale aj tak, v tomto prípade zostáva okolo paštiky taká vodička-takže keď sa mechanicky rozmieša -s vidličkou napr. dá sa to ľahko natierať-
to je vlastne aj ten úvodný obrázok-už rozmiešaná paštika s tou vodičkou okolo -je stále mäsitá ale mäkká- technológiu treba ešte trochu dotiahnuť... vďaka za diskusiu
ale vraj je to lepšie miešať s príborovým nožom ako s vidličkou...
a 1kg mletého mäsa /nájde sa aj v obchode mastnejšie/
a mám tiež zaujímavý makký chlebík-keď budem mať viac času tak pridám foto na varechu...zdravím...
zdravím aj ja teba :-)
teším sa že to chceš vyskúšať,vidím tvoju tvorivosť a šikovnosť-
s kotlinou a gulášmi,takže sa to určite musí podariť,možno aj vylepšiť,
oproti receptu to pýta ozaj trochu viac masti-inak je OK- tak nech sa Ti darí vo všetkom...