Domáca paštéta-kuraco-bravčovo-mäsová-ponorným mixérom fotorecept

ochino - bez fotkyochino, 14. februára 2013
Domáca paštéta-kuraco-bravčovo-mäsová-ponorným mixérom (fotorecept)
Foto: ochino

Tento recept vznikol ako tretí pokus-najpred bola len z kuracích pečienok,potom z bravčových s mletým mäsom, toto je všetko spolu a je výborná...uvádzal som Zobraziť celý popisTento recept vznikol ako tretí pokus-najpred bola len z kuracích pečienok,potom z bravčových s mletým mäsom, toto je všetko spolu a je výborná...uvádzal som ju na obrázku už minule-k domácemu chlebu a teraz som ju spravil aj s vylepšeným receptom na chlieb-tento na finálnom obrázku je rolovaný /cesto nie je prekladané ale rolované ako roláda a vyšiel lepšie...

7
porcií
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
0,5 kg
0,5 kg
3 PL
3 - 4 ČL
1 ks
2 strúčiky (mesiačiky stredné)
3 ks
cca 20 dkg
3 ČL
2x-3x medzi prsty pomrviť
2 ČL (navrch do flaštičiek)




Postup

  1. 1

    na drevenej doske pokrájame kuraciu pečienku na malé kúsky-a povyrezávame tie biele šlachy a blany- ako odpad kuraciu pečienku premyjeme studenou vodou-napr v deravom sitku /na rezance/

    Domáca paštéta-kuraco-bravčovo-mäsová-ponorným mixérom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    odpad

    Domáca paštéta-kuraco-bravčovo-mäsová-ponorným mixérom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pokrájame bravčovú pečienku, ak sa dá povyrezávame nejaké biele blany... tiež ju premyjeme a pridáme ku kuracej pečienke

    Domáca paštéta-kuraco-bravčovo-mäsová-ponorným mixérom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme všetky ochucovadlá- 3 pl olivového oleja, pokrájanú surovú cibuľu,3-4pl soli /radšej dať len 3pl a potom ešte jednu pl soli- na záver -podľa chuti/,2 strúčiky /mesiačiky cesnaku-pretlačiť 2-3 kl mletého korenia,3 celé vajcia,majoránku-2x-3x rozmrviť medzi prstami,a bravčovú masť-cca 20dkg-/nechať zmäknúť alebo trochu roztopiť/

    Domáca paštéta-kuraco-bravčovo-mäsová-ponorným mixérom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme dochucovadlá

    Domáca paštéta-kuraco-bravčovo-mäsová-ponorným mixérom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a zamiešame - môžeme chvíľu nechať aby pečienky nabrali tú chuť...

    Domáca paštéta-kuraco-bravčovo-mäsová-ponorným mixérom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pridáme mleté mäso a rozmixujeme /ja mám 600W mixér -z Lidla/ a zvláda to..

    Domáca paštéta-kuraco-bravčovo-mäsová-ponorným mixérom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ja som v tomto prípade zabudol dať ten cesnak a bravčovú masť-v predchádzajúcich krokoch, tak som to dodal teraz, ale tej masti bolo málo /len 2PL/- znesie to cca tých 20dkg alebo aj viac.../mäkká alebo roztopená masť tak nezaťaží mixér/

    Domáca paštéta-kuraco-bravčovo-mäsová-ponorným mixérom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    poriadne to rozmixujeme ponorným mixérom /ide to samozrejme mixovať aj vo väčšom mixéri, alebo po častiach.../

    Domáca paštéta-kuraco-bravčovo-mäsová-ponorným mixérom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    naplníme lyžicou túto rozmixovanú zmes do pohárikov napr. od horčice, tatarky, majolky apod./cca 2-3dcl/ a na vrch pridáme cca po 2KL husacej masti / alebo kačacej/-na prilepšenie...

    Domáca paštéta-kuraco-bravčovo-mäsová-ponorným mixérom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    dáme to do hrnca, naplníme vodou-cca do 3/4 flašiek- a dáme to variť- /od začiatku vretia vody-na stíšeno- cca 1,5 hod./ potom to vyberieme a necháme to vychladnúť a !-nejesť ešte horúce /ako moja manž./ prajem DOBRÚ CHUŤ ... P.S. /malá rada-ak sa na ponornom mixéri natočia na oske nejaké tie biele blany-ide to dobre odstrániť malými nožničkami na nechty/

    Domáca paštéta-kuraco-bravčovo-mäsová-ponorným mixérom (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

klaura
už dlho sa chystám, že si urobím domácu paštétu ... vyskúšam podľa tvojho receptu ... je dobre spracovaný, zdikumentovaný ... :)
chlebík parádny ...
kimlo
Kde bývaš? prídem okoštovať.. :-)
turistka
Urobím- páči sa mi recept, nie je to s éčkami. A už je v KK.
evusik
musím aj ja spraviť, nie je nad domácu a aj chlebík vyzerá dobre :-)
denyany
práve sa chystám na nákup, viem, kde majú čerstvú pečeň, tak vyskúšam tvoju paštétu. hotovú z obchodu vôbec nekupujeme a domácu sme nemali ani nepamätám. vďaka za recept. :-D
denyany
a ozaj, tú masť na vrch musím dávať? a ak áno, nestačila by bravčová? mám fajnovú domácu.
marcy
mňáááám,je najvyšší čas vyskúšať :-)
baka123
Presne na takúto pašteku mám chuť, ukladám, vyskúšam...
hannah22
tak toto je ozaj vychytaný receptík, pekne postupy, detaily a foto, konečne naberiem odvahu aj ja ..... ďakujem ... ukladám a teším sa...:))
pacik
Aj ja sa konečne odhodlám na výrobu paštéty a chlebík tiež rolujem a nemá chybu, pekne drží tvar :-)
ochino
pre denyany- tú masť navrch samozrejme nemusíme dávať,stačí aj bravčová,ale tá už je tam zamiešaná predtým-namiesto bravčovej slaniny alebo nejakého mastného bôčika, ktorý sa pridáva pri verzii že sa to melie na mlynčeku-toto je zjednodušené-nejakú masť to pýta, aby to nebolo také suché mäso-tú kačaciu som dal len tak-naozaj na prilepšenie chuti-ale nemusí byť.../možno by stačilo nakrájať trochu tej slaniny na malé kocky a rozmixovať spolu s pečienkami, ale hotová masť je rýchlejšia a nezaťaží tak mixér...
ochino
Ďakujem za komentáre všetkým- ale tieto paštičky sa dosť rýchlo míňajú-takže som už ledva poslednú našiel na úvodné foto- to keď človek začne robiť niečo čo je chutné -aby to robil stále-na plný úväzok...
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Už som skúšala nejaký recept na domácu paštétu z kuracích pečienok, ale vyskúšam rada aj tvoj recept. Vďaka.
turistka
Dobrý večer@Ochino , práve sterillizujem a vyšlo mi presne toľko ako máš i Ty. Dnes budem sterilizovať 1,5 hodiny a ráno znovu 1,5 hodiny, je to mäsové a tak sa radšej poistím. To vieš u nás to bude jedenie na dlhšie. A využila som vyprázdnené trojdecky.
milina
@Ochino , dnes som robila paštétu podľa tvojho receptu, len sa mi zdá paštéta dosť suchá, na toto množstvo si to pýta viac masti, alebo pridať ešte slaninu na vytopenie( pomlieť ju s mäsom).
turistka
@milina , v recepte som využila namiesto bravčovej masti husaciu z Bill-y. Nepomohlo to, taktiež mám paštétu suchú. Chuťovo je dobrá, no na chlebe ju treba riadne popritláčať, aby pri jedení nepadala.
modrykamen
Nebude suchá ak použijete prerastaný bôčik a nie nejaké suché mäso, ako je stehno. Darmo, pečienky potrebujú mastnotu, aby sa pri jedení neprášilo z úst.
modrykamen
Na margo, lepšiu paštétu nepoznám (zjedia mi ju aj moje racionálne stravujúce sa nevesty). Aj príprava je nenáročná pri využívaní elektrického mlynčeka a mixéra.
frezia68
Toto musím vyskúšať,kombinácia sa mi páči,idem na nákup.....:-)))
ochino
písal som, že to pýta viac masti-možno aj 30-50 dkg,
ale keď sa má zachovať jednoduchosť receptu tak treba dodať už
hotovú-buď doma vytopenú alebo aj kúpnu /v tvare masla/
nechcel som špiniť mlynček, aj tak v ňom niečo zostane...
ale ak sa nakrája slaninka na drobné kocočky tak to asi mixér zvládne
/len aby sme ho nepreťažili-to som ešte neskúšal/
ale aj tak, v tomto prípade zostáva okolo paštiky taká vodička-takže keď sa mechanicky rozmieša -s vidličkou napr. dá sa to ľahko natierať-
to je vlastne aj ten úvodný obrázok-už rozmiešaná paštika s tou vodičkou okolo -je stále mäsitá ale mäkká- technológiu treba ešte trochu dotiahnuť... vďaka za diskusiu
turistka
@Ochino , ďakujem za dodatočnú radu o rozmiešaní, brala som odvrchu. Po sterilizácii 2x som mala v skle medzi paštétou priestor s vodou, takže naozaj ju treba pred použitím rozmiešať.
ochino
ináč na to rozmiešanie prišla moja manželka /je mi ku pomoci.../,
ale vraj je to lepšie miešať s príborovým nožom ako s vidličkou...
pusta
@ochino , práve tvoju paštiku sterilizujem, v surovom stave veľmi šmakovná chuť. dám vedieť, aká je v hotovom stave. pre neskúsenejších malá rada, poháre naplniť len do 1/2, max. do 3/4-tín, objem sa totiž pri sterilizácii zväčší. na fotkách to dobre vidno.
pusta
@ochino , paštéta je famozna. dobre rozotierateľná. len ja som mala už kúpené mleté mäso, oplatí sa mäsko pomlieť doma aj 2x na jemno, ev. ešte premixovať, ak chcete jemnú krémovitú konzistenciu. vadaka za recept, dlho nevydrží, lebo sa rýchlo skonzumuje. naqbudúce z dvojnásobnej dávky robím.
ochino
robil som posledne podobným spôsobom aj výbornú variantu- z 1kg kuracích pečienok a 20dkg roztopenej dom.masti
a 1kg mletého mäsa /nájde sa aj v obchode mastnejšie/
a mám tiež zaujímavý makký chlebík-keď budem mať viac času tak pridám foto na varechu...zdravím...
pusta
@ochino , pridaj recept na ten chlebík, ja pečiem zásadne doma a rôzne chlebíky. už teraz sa teším a dakujem.
zdravím aj ja teba :-)
pusta
ešte k tvojej paštike, mala som mastnejšie mleté mäsko z mäsodomov.sk, vlastnú domácu masť a husacia masť dodala celému ešte šmrnc. svoj chlebík som roloval podľa teba a je famozny. ešte raz dakujem.
nelly2511
super, určite spravím..a chlebik vyzera perfektne..ten tiež vyskusam :) ukladam
horevent
Dnes idem na tento recept.Vyskúšam ho ako varianta na porovnanie k môjmu, ktorý som tu zavesil pred časom..... Ja ale zostanem verný mletému bôčiku, vyhnem sa takP " problému" z rozotieraním :-)
ochino
Zdravím Dezidera
teším sa že to chceš vyskúšať,vidím tvoju tvorivosť a šikovnosť-
s kotlinou a gulášmi,takže sa to určite musí podariť,možno aj vylepšiť,
oproti receptu to pýta ozaj trochu viac masti-inak je OK- tak nech sa Ti darí vo všetkom...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia