Kuracia polievka
Domáca kuracia polievka s haluškami
Autor receptu: ellie17
Tradičná slovenská polievka s kúskami
kuracieho mäsa, koreňovou zeleninou,
hráškom a jemnými haluškami z vajec
a múky.* Dochutená slepačím bujónom
a čerstvou petržlenovou vňaťou pre
vôňu a farbu. Výživná, hrejivá a vhodná
pre celú rodinu.
4 porcie |
15 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie mäso opláchneme a podľa potreby nakrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu a krátko orestujeme. Pridáme mäso a opečieme ho z každej strany do biela.
Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a nakrájame na kocky alebo kolieska. Prisypeme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme slepačí bujón a soľ. Privedieme do varu.
Znížime teplotu a varíme zakryté 25–30 minút, kým zelenina a mäso nezmäknú. Pridáme hrášok a varíme ďalších 5 minút.
- Medzitým pripravíme halušky: zmiešame vajce, múku, soľ a podľa potreby trochu vody na husté cesto. Pomocou lyžičky alebo haluškára hádžeme malé kúsky cesta do vriacej polievky.
Varíme ešte 3–4 minúty, kým halušky vyplávajú a sú hotové.
Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a jemne premiešame.
Podávame teplé.