Kuracia polievka

Domáca kuracia polievka s haluškami

Autor receptu: ellie17

Tradičná slovenská polievka s kúskami kuracieho mäsa, koreňovou zeleninou, hráškom a jemnými haluškami z vajec a múky.* Dochutená slepačím bujónom a čerstvou petržlenovou vňaťou pre vôňu a farbu. Výživná, hrejivá a vhodná pre celú rodinu.

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso opláchneme a podľa potreby nakrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu a krátko orestujeme. Pridáme mäso a opečieme ho z každej strany do biela. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a nakrájame na kocky alebo kolieska. Prisypeme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme slepačí bujón a soľ. Privedieme do varu. Znížime teplotu a varíme zakryté 25–30 minút, kým zelenina a mäso nezmäknú. Pridáme hrášok a varíme ďalších 5 minút.
  2. Medzitým pripravíme halušky: zmiešame vajce, múku, soľ a podľa potreby trochu vody na husté cesto. Pomocou lyžičky alebo haluškára hádžeme malé kúsky cesta do vriacej polievky. Varíme ešte 3–4 minúty, kým halušky vyplávajú a sú hotové. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a jemne premiešame. Podávame teplé.