Francúzska polievka
Domáca francúzska polievka (fotorecept)
Autor receptu: johnydesire
Vlastný recept, ako zo sáčku :)
10 porcií |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr si pripravím vývar z korenín. Do hrnca dám soľ, čierne a nové korenie, bobkový list a kurkumu. Zalejem 2 l vody a nechám variť. Vývar varím po celý čas ako pripravujem ostatné suroviny.
- Nakrájam si mrkvu a petržlen na kocky. Pomaly restujem na oleji.
- Do väčšieho hrnca (4 litre), v ktorom už polievka ostane, dám zohriať olej a pridám mleté mäso a restujem.
Nakrájam si pór a cesnak, pridám ich do hrnca keď v ňom už nie je žiadne ružové mäso a podusím spolu.
- Pridám mrkvu s petržlenom a premiešam.
- Zalejem precedeným vývarom a varím pokiaľ nie je mäkká zelenina. Popri tom zvyknem už polievku finálne dochucovať. Pridám cestovinu (podľa toho akú chcem polievku hustú, dávam tak 1/2 až 3/4 šálky), petržlenovú vňať (čerstvú alebo sušenú) a povarím 10 minút.
- Francúzska polievka je hotová, dobrú chuť :)