Francúzska polievka

Domáca francúzska polievka (fotorecept)

Autor receptu: johnydesire

Vlastný recept, ako zo sáčku :)

10
porcií
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si pripravím vývar z korenín. Do hrnca dám soľ, čierne a nové korenie, bobkový list a kurkumu. Zalejem 2 l vody a nechám variť. Vývar varím po celý čas ako pripravujem ostatné suroviny.
  2. Nakrájam si mrkvu a petržlen na kocky. Pomaly restujem na oleji.
  3. Do väčšieho hrnca (4 litre), v ktorom už polievka ostane, dám zohriať olej a pridám mleté mäso a restujem. Nakrájam si pór a cesnak, pridám ich do hrnca keď v ňom už nie je žiadne ružové mäso a podusím spolu.
  4. Pridám mrkvu s petržlenom a premiešam.
  5. Zalejem precedeným vývarom a varím pokiaľ nie je mäkká zelenina. Popri tom zvyknem už polievku finálne dochucovať. Pridám cestovinu (podľa toho akú chcem polievku hustú, dávam tak 1/2 až 3/4 šálky), petržlenovú vňať (čerstvú alebo sušenú) a povarím 10 minút.
  6. Francúzska polievka je hotová, dobrú chuť :)